Genç: Minik eller fidanları toprakla buluşturdu!

Aygören Vadisi’nde Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ve minik öğrencilerle birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturan Başkan Genç, daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için yeşil alanların mutlak suretle artırılması gerektiğini dile getirdi. Genç, küresel ısınmayla mücadelenin ormanları ve yeşil alanları artırmaktan geçtiğine dikkat çekti.

“ALTI YILDA 60 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Yapılan çalışmalar neticesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını her yıl artırdıklarına vurgu yapan Başkan Genç, “Çevre, toprak ve hava kirliliğinin temel nedenlerinden bir tanesi de yeşil alanların yok edilmesidir. Maalesef bütün dünyada hızla orman alanları ve yeşil alanlar yok ediliyor. Küresel iklim değişikliğinin ve yani küresel ısınmanın temel nedeni de bu tahribatlardır. İnsanlık olarak bizler yeşil alanları ne kadar çok korursak, bunun da ötesinde ormanlarımızı ne kadar artırırsak aynı oranda da daha sağlıklı bir çevrede yaşamış oluruz. Orman demek, daha temiz hava demek… Orman demek daha temiz içme suyu demek… Bizler bütün vatandaşlar olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz. Fidan dikmenin önemini bütün yavrularımıza anlatmalıyız.” diye konuştu.

“70958 METREKARE YENİ YEŞİL ALAN”

Yeşil alanları kent yaşamının olmazsa olmazı olarak gördüklerini kaydeden Başkan Genç, “Ortahisar’da 6 yıllık süre zarfından 60 bin fidan ve çalıyı toprakla buluşturduk. Aynı süre zarfında 600 bin çiçek dikimi yaparak, 70958 m² yeni yeşil alanı ilçemize kazandırdık. Diğer yandan 48 bin m² yeşil alanı da yenileyerek ilçemize kazandırdık.

Nihayetinde titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmalar neticesinde ilçemizde her yıl kişi başına düşen yeşil alan miktarı artıyor. Tabiri caizse yönetim anlayışı olarak yeşil alanları kent yaşamının olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Buna uygun olarak da vatandaşlarımızla el ele vererek fidan dikim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber