GİRESUN'LU KEMENÇECİ SANATCI KATİP ŞADİ EBEDİYETE İNTİKAL ETMİŞTİR.

Ilimizin son kemençe dueni Katip Şadi uzun suredir tedavi gördüğü Giresun Ada Hastanesinde hayata gözlerini kapadı. İlimizde derin üzüntüye neden olan vefat üzere GiresunÜniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN, kemençe sanatçısı Katip Şadi'nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı.


Rektörümüzün mesajı şöyle:
"İlimizin ve yöremizin önemli bir değeri, halk müziğimizin kıymetli temsilcisi Katip Şadi'nin vefatından derin bir üzüntü duydum. En başta ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm hemşehrilerime başsağlığı diliyorum.
Katip Şadi, temsil ettiği kültür mirasını son nefesine kadar onurla taşımıştır. Bölgemizin gururu olmuştur. O'nun vefatı tanıyan ve bilen herkesi derinden üzmüştür. Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

2015 yılında Giresun Üniversitesi Senatosu kendisini "fahri doktora" ünvanı ile taltif etmiş, akademik cübbe giydirmiştir. Katip Şadi bu vesileyle Üniversitemizin de önemli bir değeridir, mensubudur.

Sanatçımızın geride bıraktığı 600'e yakın beste, gençlerimiz ve sanatçılarımız tarafından inanıyorum ki, uzun yıllar hafızadan silinmeyecek şekilde yaşatılacak, seslendirilecektir.

Amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak vefat eden üstad Katip Şadi'yi bir kere daha rahmetle anıyorum. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRSUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber