HARŞIT'IN YİĞİTLERİ

1916-1918 Yılları Arasında Çok Büyük Acılar ve Yıkımlarla Yaşanmış Olup, "Anadolu'nun 2. Çanakkalesi" Denilen Muazzam "Harşıt Savunmasını" Anlatan; İçerisinde Tarihi Ögeler De Olan Klibimizi, 1. Dünya Savaşında Bu Büyük Mücadelelerin Yaşandığı Topraklarda, Doğankent'te (Eski Adıyla Harşıt) Çektik. Rus İşgali Sırasında Yurtlarını Büyük Kahramanlık Destanlarıyla Savunmuş Bu Kutsal Vatan Topraklarında Olmaktan Da Büyük Onur Duyduk. Çünkü Harşıt; O Yıllarda A...nadolu'nun Son Kalesiydi. Düşmedi! Düşürülemedi!

Bu Savaş; "Derelerin, Tepelerin, Derin Uçurumlarla Dolu Vadilerin Savaşı" Olarak Geçti Dünya Savaş Tarihine. Giresun'lu Yarbay Topal Osman Ağa ve Tirebolu'lu Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan'ın, Çoğunluğu Milis Olan Güçleriyle Harp Sanatının "Savunma Tarafının" En Şahika Destanlarını Yazdığı Olağanüstü Ölüm-Kalım Mücadelesiydi Bu..

Benim De Naçizane Bir Çabayla Büyük Kahramanımız "Hüseyin Avni Alpaslan"ı Canlandırmaya Çalıştığım Eserin Sözleri ve Bestesi İlimizin Değerli Ozanı Ozan Gezgini (Adem GÜNEY)'e Ait. "Harşıt'ın Yiğitleri" Adlı Eseri Sanatçımız Ayşe Karaçam Seslendirdi. Yapımcı ve Yönetmenlerimiz ise Kamil Işcan & Hüseyin Osman Akkaya İkilisi Oldular.

Desteklerini Esirgemeyen ve Soğuk Hava Zor Koşullara Rağmen Çekimler Süresince Gün Boyu Bizimle Olan Doğankent Belediye Başkanımıza ve İlçe Kaymakamımıza Çok Teşekkür Ederiz. Müthiş Misafirperverlikleri ve Candan Yürekten Varlıklarıyla Gönlümüzü Fethettiler, Sanata ve Sanatçıya Verilmesi Gereken Değeri Dün Bizlere Layıkıyla Gösterdiler.

Ortaya Çıkacak Olan Ürünün En Yakın Zamanda İzlenmesi ve Değer Görmesi Dileklerimizle..

HABER: GÖNÜL AYDIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber