banner240
banner237
banner238

MİZAHLA BULUŞACAĞIZ…

MİZAHLA BULUŞACAĞIZ…

*** GELENEKSEL SERGİ AÇILIYOR..

*** BİRAZ MİZAH İYİ GELİR..

Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 15 Mart Cuma günü açılıyor. Sergi, 20 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Fotoğrafevi Derneği, Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği, Karadeniz Plastik Sanatlar Derneği’nin destekleriyle Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 7. Görsel Mizahi Yapıtlar Sergisi 15 Mart 2019 tarihinde saat 17.30’da açılıyor.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde açılacak sergide karikatür, fotoğraf ve satirik heykelcikler yer alacak. Geleneksel hale getirilen sergi açılışında geçen yıl yapılan 6. Görsel Mizahi Yapıtlar sergisi albümü katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç serginin amacının; hayatı mizah ile algılayan ve bir yaşam biçimi olarak benimseyen Karadeniz insanının, mizaha dönük yüzünü besleyen damarını kentimizde canlı tutmak olduğunu söyledi. Taç ayrıca mizahı, “Gülmece ve komiklik anlayışı üzerinden kurgulayan heykel, fotoğraf ve karikatürün diliyle serginin sürekliliğini sağlamak ve kentsel tanıtıma destek olmaktır” şeklinde açıkladı.

Sergide karikatür alanında; Adnan Taç, Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Bülent Sümer, Cumhur Gazioğlu, Engin Selçuk, Hakan Sümer, Halil İbrahim Yıldırım, Hasan Seçkin, Hikmet Aksoy, Kamil Yavuz, Lütfü Çakın, Mehmet Selçuk, Murat İlhan, Mustafa Yıldız, Onur Karadurmuş, Raşit Yakalı, Şevket Yalaz, Tamer Küçük, Yılmaz Okumuş, Zekeriya İskefyeli ve Ziya Ramoğlu’nun eserleri,

Fotoğrafta; Ali Kahveci, Ali Kılıç, Elmas Cumcu, Ercan Yetimoğlu, Emine Hülya Namlı, Meryem Erdoğdu, Mustafa Reşat Sümerkan, Şaban Ali İmamoğlu, Şükrü Üçüncü, Türkan Sümerkan’ın eserleri;

Satirik heykellerde de Mehmet Aslan’ın eserleri yer alacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber