HER EVE BİR PATİ’ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ


Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Her Eve Bir Pati’ etkinliği, hayvanseverlerden büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Trabzon’da bir ilk olarak gerçekleştirilen defilede, birbirinden güzel köpekler podyuma çıktı.   

Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Selahattin Yazıcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Akif Ümüzer, ÇEVHAYKO Başkanı Melahat Altuntaş, TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün, hayvan koruma polisleri ve çok sayıda hayvansever katıldı.
 
ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Etkinlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Sebahattin Yazıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediğimiz etkinliğimize katılım gösteren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Bu güzel ve anlamlı günde her evde bir pati olmasını, yani can dostlarımızın sahiplenilmesini istiyoruz. Sevimli dostlarımız için yaptığımız çalışmalar artarak devam edecek’’ ifadelerini kullandı.

DOSTA ARKADAŞA FİYAT BİÇİLEMEZ
ÇEVHAYKO Başkanı Melahat Altuntaş ise, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, kesinlikle barınak ve hayvanların toplandığı bir yer değil. Burada köpekler rehabilite edilip kısırlaştırılarak, kısa sürede alındıkları yere gönderiliyor. Hiçbir hayvan burada sürekli kalmak istemez. Onlar barınak değil barınmak istiyorlar. Biz her zaman satın almayın sahiplenin diyoruz.  Sahipleneceğiniz can, ya dostunuz ya evladınız ya da arkadaşınız olur. Dosta, arkadaşa fiyat biçilemez’’ dedi.

ETKİNLİK AMACINA ULAŞTI
Yapılan konuşmaların ardından kuaförler tarafından titizlikle süslenen köpekler, kendilerini sahiplenmek isteyen davetlilerin huzurunda podyuma çıktılar. Renkli görüntülere sahne olan defilede, birbirinden güzel köpekler, hayvanseverlerden büyük ilgi gördü. Katılımcılar defile sonrası, ‘Satın Alma Sahiplen’ sloganı doğrultusunda bakımevinde bulunan köpeklerin bazılarını sahiplenerek, etkinliğe renk kattılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber