banner240
banner237
banner238

İBB “ÇOCUK BESTECİLER YARIŞMASI”NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU

İBB, Türkiye’de ilk kez organize edilen “Çocuk Besteciler Yarışması” düzenledi. Geçtiğimiz Şubat ayında başvurular alınmaya başladı. Alanlarında virtüöz 6 jüri, Türkiye’nin farklı illerinden ve Suudi Arabistan ile Avusturya’dan gelen 129 besteyi titizlikle değerlendirdi ve 25 finalist belirledi. Beklenen gün geldi ve 3 kategorinin birincileri, İBB TV’den ve Başkan İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programla belli oldu. 7-9 yaş kategorisi birincisini, Beren İmamoğlu; 10-12 yaş kategorisi birincisini Dilek İmamoğlu; 13-15 yaş kategorisi birincisini ise Başkan İmamoğlu açıkladı. Yarışmanın birincileri, kategori sırasıyla Antalya’dan Nesibe Sultan Çiftçi, Bursa’dan İdil Naz Alıcı ve İzmir’den Ufuk Şengüler oldu.

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçtiğimiz Şubat ayında, ulusal düzeyde “Çocuk Besteciler Yarışması” düzenleyeceğini açıkladı. Yarışmaya, Türkiye’nin farklı illerinden çocuklar başvururken, Suudi Arabistan ve Avusturya’dan da 2 minik Türk kayıt yaptırdı. Toplam 129 çocuğunun bestelerini piyanist ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı, keman virtüözü Cihat Aşkın, besteci Turgay Erdener, çellist Ozan Evrim Tunca, kemençe sanatçısı Derya Türkan ve besteci Çiğdem Erden’den oluşan jüri değerlendirdi. Jüri, titiz bir değerlendirmenin ardından 25 finalist belirledi. Yarışmanın ödül töreni ise, yaşanan pandemi süreci nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirildi. Tören, İBB TV’den ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. Ebru Keser’in sunumuyla gerçekleştirilen törende, ilk olarak seçici jüri süreci değerlendirdi.

İMAMOĞLU: “23 NİSAN’I ULUSLARARASI BOYUTUNA TAŞIYACAĞIZ”
Jürinin değerlendirmesinin ardından İmamoğlu, eşi Dilek ve kızı Beren İmamoğlu ile birlikte canlı yayına katıldı. “23 Nisan’ı, tekrar o uluslararası boyutuna, dünya çocuklarına armağan edilmiş boyutuna artık İstanbul’a kazandırmak ve bunu hissettirmek istiyorduk” diyen İmamoğlu, “Çok da hazırlıklar yapmıştık. Ancak böyle bir süreç nasip oldu. Tabi bir de 100’ncü yılı; bir asır. Muazzam bir şey. Meclis’imizin, ulusal egemenliğimizin 100’ncü yılı. Çocuklarımıza armağan edilen bir bayramın asaletini yaşamamızın 100’ncü yılı. Bunu, bütün dünya çocuklarıyla karşılamak istiyorduk; ama yapacak bir şey yok. Şimdi başka bir sınav veriyoruz. Bu sınavı verirken hem milli duygularımızı yaşıyoruz hem çocuklarımıza ve geleceğimize olan sorumluluklarımızı zihnimizde geçiriyoruz. Birçok şey değişecek dünyada. Umarım hep olumlu yöne evrilir. Olumlu şeyler üretir, dünya çocuklarına güzel bir dünya bırakırız. Burada muazzam bir emek var. Hem jüriler hem fikrin doğuşu; sevgili Fazıl Say’ın bir ilham oluşu da var bu sürecin içinde. 129 çocuk, böyle bir geleneğin başlanması… Bu, büyütülerek devam edecek” dedi.

7-9 YAŞ BİRİNCİSİ ÇİFTÇİ’DEN İMAMOĞLU’NA “OKULLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK” SORUSU
“23 Nisan, bizim için çok önemli, çok kıymetli bir bayram” diyen Dilek İmamoğlu ise, “Dünyada, çocuklara armağan edilmiş tek bayram. Biz bunu, ulusal ve uluslararası alanda kutladık bugüne kadar. Bundan sonra da inşallah bu şekilde kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Beren İmamoğlu da Keser’in, “Bugün aslında ne yapmak isterdin” sorusuna, “Arkadaşlarımla buluşup, oynamak, babamı görmek” yanıtını verdi. Konuşmaların ardından ödül kazanan bestecilerin açıklanmasına geçildi. 7-9 yaş kategorisi birincisini Beren İmamoğlu açıkladı. Bu kategoride ödül, Antalya’dan Nesibe Sultan Çiftçi’nin, “Dalgaların Efendisi” isimli bestesine gitti. Çiftçi’nin, Keser’in “Hayallerin nedir” sorusuna, “Okul ne zaman başlayacak” yanıtını vermesi, renkli anların yaşanmasına neden oldu. Dilek İmamoğlu, “Biz de dört gözle bekliyoruz Nesibeciğim okulların açılmasını. İnşallah en yakın zamanda açılacak” temennisinde bulunurken, İmamoğlu, “Önce bu virüsle ilgili mücadelenin sona ermesi lazım ki, güvenle sizin okula gitmesini sağlayalım. Onun için biraz daha vakte ihtiyaç var. Ama önce sağlıklı olmamız lazım. Sonra okulumuza yine kavuşacağız” yanıtını verdi.

İMAMOĞLU: “SANATÇILARIMIZ VE AİLELERİYLE BİR ARAYA GELMEK İSTİYORUM”
10-12 yaş kategorisi birincisini ise Dilek İmamoğlu açıkladı. Bursa’dan İdil Naz Alıcı, “Morning Silence Take-2” adlı eseriyle bu kategoride birinciliği kazandı. 13-15 yaş kategorisi birincisini de İmamoğlu açıkladı. İzmir’den Ufuk Şengüler, koronavirüs salgını sürecinden esinlenerek yaptığı, “Kara Günde Bir Işık” bestesiyle birinciliği elde etti. “Arkadaşlarım, bugün beni oldukça güzel anlarla buluşturuyorlar” diyen İmamoğlu, yarışmayı kazanan Çiftçi, Alıcı ve Şengüler’in kazandıkları ödülleri şu sözlerle açıkladı:

“Bugün öğlen vaktinde çocuklarımızla sohbet ettim. Şimdi size, değerli genç ve çocuklarımıza ödüllerimizi sunmuş olduk. Onları konforlu bir otelde, aileleriyle ağırlayacağız ve İstanbul’u gezdireceğiz. Ben, mutlaka bu sanatçılarımızla, sanatçı adaylarıyla, aileleriyle bir araya gelmek istiyorum. Mutlaka öyle bir an yaşatacağız birbirimize. Bugünleri atlattıktan sonra bunu yapacağız. Bursa, Antalya ve İzmir’den gelecek olan çocuklarımıza, ücretsiz kurs imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda bestelerini de Cemal Reşit Rey’deki stüdyomuzda kayda alacaklar. Bu şekilde tasarlamışlar. Onları, çok güzel İstanbul anılarıyla yollamak istiyoruz. Hepsini öpüyorum.” Programın sonunda, 3 birincinin eserlerini, sanatçılar Can Çakmur ve Iraz Yıldız icra etti.

ONLİNE SATRANÇ TURNUVASINI İZLEDİ
İmamoğlu, beste yarışmasının ardından, aynı mecralardan, bu kez de İBB Spor İstanbul Online Satranç Turnuvası finalinin canlı yayınına katıldı. İmamoğlu, Spor A.Ş. Genel Müdürü ve satranç dünyasının tanınan isimleri Gürcan Engel, Emre Akıncıoğlu ve Emre Can’la keyifli bir satranç sohbeti gerçekleştirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber