banner240
banner237
banner238

İKİZDERE KAR ŞENLİKLERİNİ BAŞLATIYOR

İKİZDERE KAR ŞENLİKLERİNİ BAŞLATIYOR

    

      - 12.Petran Kayak Şenliği 2-3 Şubat 2019’da yapılacak

                 

                                          İSMET KÖSOĞLU

   İKİZDERE-Rize’nin İkizdere İlçesi'nde bu yıl 12.kez yapılacak    ‘Petranboard Kar Şenliği’ için çalışmalar tamamlandı. İkizdere ilçesinin 2 bin rakımlı Meşeköy’ünde, 2-3 Şubat  Cumartesi-Pazar  günlerinde 12’inci Petranboard Kar Şenliği düzenlenecek.

     Dönemin Rize Valisi Kasım Esen ve İkizdere Kaymakamı Emre Çınar’ın öncülüğüyle ilk kez 2007 yılında başlatılan Petran Üzme Tahtası Şenliği her yıl daha da büyüyerek yoğun katılımlarla devam ettiriliyor. Eski ismi Petran olan Meşeköy’de köylüler tarafından kar yağdığında ulaşım aracı olarak kullanılan üzme tahtası denilen tahta ile yapılan şenlik 2-3 Şubat 2019 günlerinde 12.kez yapılacak. Köylülerin Üzme tahtası günümüzde bir diğer adı Petranboard da denilen kayak Tahtası yerli ve yabancı birçok kayak severlerinde ilgisini çekiyor.

     İkizdere Kaymakamı Abdülhamid Uyar 12.kar şenliği için ilçede ve köyde güzel çalışmalar başladığını söyleyerek’Meşeköy 2000 rakımda olduğu için kar yağışı haliyle fazla oldu. Sık sık kar dolayısıyla kapanan köy yolunu Özel İdare ekiplerimizle açtık. Etkinliğin ilçemizi ilimizi kış sporları için tanıtım bakımından her geçen yıl daha iyi olduğu kanaatindeyim.12.kez bir etkinlik yapmak demek ki iyi yolda gittiğimizin işaretidir. Etkinlik günlerinde köyde üretilen doğal ürünler Bal, Tereyağı, Peynir gibi ürünlerinde pazarlaması yapılarak köye katkıda bulunuluyor ’dedi.

     Köyde ilk üzme tahtası heyecanını yaşatan kayakçı Hızır Havuz’Üzme tahtamız bize atalarımızdan kalan bir miras. Yıllardır Üzme Tahtamızla hem kayak yapar hem ulaşım amaçlı kullanırız. Bu tahtalar özel ağaçlardan yapılır ve tamamı köydeki ustalarımız tarafından yapılır. Yarışlar yapılacağı sürece de altlarına tereyağı süreriz ki hızlı kaysın, sürtünme olmasın. Önceki yıllarda yaptığımız şenlikler çok ilgi çekti. Yerli ve yabancı doğa, kar ve kayak severler köyümüzü ve ilk kez gördükleri Üzme Tahtamız Petranboradımızı çok sevdi. Dış ülkelerden kayak severler üzme tahtamızı tanımak ve nasıl kaydığımızı görmek için köyümüze geliyorlar. Eskilerimizin üzme tahtası dediği özel ağaçtan yapılan tahtamızın adı şimdi Petranboard oldu. Köyümüz Üzme Tahtası sayesinde bölgede kayak konusunda marka olmuş isim yapmıştır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber