-İKİZDERELİLER YASAĞA RAĞMEN, EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İKİZDERE-Rize’nin İkizdere İlçesi halkı, sokağa çıkma yasağına rağmen bugün yine yapılmak istenen Taş Ocağına karşı eylemdeydi. İş makinelerinin çalışacağı alana gelen Gürdere köylüleri iş makinelerinin çalışmasına izin vermedi.,

İyidere’de deniz doldurularak yapılacak Lojistik liman için dolgu malzemesi olarak İkizdere’de Eskencidere Vadisinden taş ocağı açılmasını istemeyen köylüler sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen Vadide aralıksız nöbet tutuyor.

Köy halkının geçim kaynağı sağlandığı doğal yaşamın devam ettiğini söyleyen köylülerden Dursun Baş’biz bütün köy olarak ortak karar aldık. Vadimizde taş ocağı açtırmayacağız. Yatırım yapmak isteyeneler İş sahası için Çay Fabrikası yapsın taş ocağı değil. Bu vadinin girişinde evimiz mezarlarımız var. Cengiz İnşaat para kazanacak diye biz bu vadimizi heba etmek istemiyoruz. Bu konuda çok kararlıyız. Eskencidere Vadisinin Gürdere ile Cevizlik köyleri arasında bulunduğunu ve yolu dahi olmayan vadideTaş Ocağı istemiyoruz.

Gürdere Köyü ortak karar aldı

Yapımına başlanacak olan taş ocağını önlemek için sabah saatlerinden itibaren patika yollardan, orman içinden Eskincedere vadisinde buluşan köylüleri jandarmalar karşıladı. Jandarmaların köylüleri görüntüye aldığı bildirildi. Geçimlerini tarım ve hayvancılık ile sürdüren Cevizlik ve Gürdere köylüleri, ormanlık alanlardan yürüyerek vadide buluştular. Jandarmaların yine önlem aldığı ve silahsız olduğu bir ortamda sıkıntılarını dile getiren köylüler, hiçbir paranın insandan kıymetli olmadığını belirterek, yaşam alanlarına dokunulmamasını istediler.

Köylüler “Yaşama alanımızı terk edin. Atalarımızın dedelerimizin mezarlarına dokunmayın. Yeter artık. İşte buradayız. Yarın da buradayız. Bu iş makinelerini çalıştırmayacağız. Burası bizim vadimiz. Bu vadiyi taş ocağına kurban etmeyeceğiz” diye konuştular. Köylülerden Ali Baş ise, “Buranın yok olmaması için omuz omuza direnişteyiz. Bu yeşil vadide doğayı

katlederek Taş Ocağı açılmasını istemiyoruz,5 km kadar aşağıda 2 tane ruhsatlı taş ocağı var oradan taş alınsın’ dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber