İYİ Partili Meclis üyesinden Başkan Zorluoğlu’na çağrı:

Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu, sosyal belediyecilik anlayışına katkı sağlayacak öneri ve çağrılarda bulunmaya devam ediyor. Trabzon’un engelliler için yaşanabilir bir kent haline gelmesi adına çalışmalarını sürdüren Erkuloğlu, projesi devam eden Yalıncak Plajı’nda ve diğer sahil düzenlemelerinde engellilerin de düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Bu hususta Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulunan Erkuloğlu, şunları söyledi: “Çağdaş toplum olmanın gereği ve temel bir insan hakkı olarak toplumda yaşayan her bireyin bütün hizmetlere ve olanaklara eşit ulaşması sağlanmalıdır. Seyahat etmek, denize girmek, dinlenmek ve gezip görmek de en basit insan hakları arasındadır. Günümüzde, engelli bireylerin hiç kimseden destek almak zorunda kalmadan denize girmesini sağlayacak uygulamalar; plaj doğal yapısına hiç bir müdahale edilmemesi için demonte olarak tasarlanabiliyor. 

Türkiye’de son birkaç senede engelsiz plaj /erişilebilir plaj  sayılarının artması umut verici bir gelişme . ‘engelsiz plaj’lar sayesinde engelli vatandaşlarımız plajlardan faydalanma imkanı buluyor. Denize girmeye hasret engelli vatandaşlarımız için buradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’na sesleniyorum: yapım aşamasındaki Yalıncak Plajı ve  Gülcemal dolgu alanı - Faroz arası oluşan 1 kilometrelik  yeni  Uzunkum Plajını engellilerin de ulaşması ve kullanmasını sağlayacak şekilde yapılmasına olanak sağlayın.
Göreve geldiği günden itibaren ‘her projede önce engelli kardeşlerimizi düşünmeliyiz, daha yaşanabilir bir Trabzon için  çalışıyorum’ diyen Sayın Zorluoğlu’na Trabzon’un engelli dostu büyükşehir olmasını sağlaması yolunda önerim ve talebimdir. Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileğiyle.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber