Kamer Genç’in hikayesi ‘Halkın vekili’ gösterime giriyor

Türk siyasi tarihinin en renkli kişililerinden olan Kamer Genç’in hayatı belgesel oldu. Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) tarafından hazırlanan ‘Halkın Vekili’ adlı belgesel film Tunceli’de Kamer Genç’in ölümünün 6. olan 21 Ocak’ta ilk gösterimini yapacak.

Genç’in anma törenine ve belgesel gösterimine başta CHP milletvekilleri olmak üzere TÜLOV yönetimi Sivil toplum örgütünün temsilcileri ve Tunceli halkı katılacak.

Av. Remzi Kazmaz'ın yönetmenliğini yaptığı belgeselde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP 26. Dönem Muğla Milletvekili Nurettin Demir gibi isimler yer aldı. 

Av. Kazmaz: Bugüne kadar yaptığım en zor filmdi

Belegesel hakkında Ege Saati'ne özel açıklamalarda bulunan belgeselin yönetmeni A. Remzi Kazmaz, "Bugüne kadar yaptığım en zor filmdi. Kamer Genç’in vatanseverliği karşısında çok duygulandım Laiklik konusunda ödün vermeyen tavrı bugün maalesef daha iyi anlaşılıyor. Yoksulluktan gelen bu adamın emekçi, yoksul halkın hep yanında oldu. Maddi durumu iyi olmayan yüzlerce gence burs kazandırdı. Ama en önemli olan Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyete olan bağlılığıydı” dedi.

Kılıçdaroğlu belgeselde Genç'i, "Meclis kürsüsüne çıktığı zaman ben bunu gayet iyi hatırlıyorum. AK Parti grubunun sanki diken üstendeymiş gibi beklediklerini biliyorum. Ama sonuçta söylenen şeylerin tamamı doğruydu" diye anlattı.

TÜLOV’dan yapılan davette; “Demokrasi mücadelesinde TBMM tek başına bir ordu gibi mücadele eden, laiklik konusunda korkusuz bir şekilde FETÖ’nün bu ülkenin başına belalar açacağını söyleyerek her konuşmasında iktidarı uyaran rahmetli Kamer Genç gece gündüz bıkmadan usanmadan halkının isteklerine tüm gücüyle yerine getirmek için 24 saat elinden telefonu düşmeden çok sevdiği ailesinden uzak kalarak uğraştı, didindi, çalıştı. Bugünlerde en çok aradığımız Milletvekili olan Kamer Genci bizde TÜLOV olarak unutmadık. Onun anısı önünde saygıyla eğiliyor onun bize bıraktığı mücadele bayrağını omuzlarımızda taşımaya söz veriyoruz. Yaşasın demokrasi ve hukuk mücadelemiz, Türkiye laiktir laik kalacak” ifadelerine yer verildi.

Kamer Genç kimdir?

23 Şubat 1940’ta Tunceli’de doğan Kamer Genç, TBMM’de, 18, 19. dönemlerde SHP'den, 20. ve 21. dönemlerde DYP'den, 23. ve 24. dönemlerde CHP'den Tunceli milletvekilliği yapan Genç, nevi şahsına münhasır bir kişilikti. Meclis’te yaptığı çıkışlarla gündeme gelirdi. 22 Ocak 2016 tarihinde 76 yaşında İstanbul’da pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber