KARADENİZ’İN DÜNYA MARKASI

1991 yılında kurulmuş olup, Türkiye'nin her ili ve 12 ayrı ülke de aboneleri bulunan Ordu Mesudiye Gazetesi 29'uncu yılı geride bırakarak yayıncılıkta 30 yaşına girdi. 

Gazetenin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni ve Ordu Basın Kuruluşları Dernek Başkanı Sefai Uzunyurt, yaptığı 30'uncu yıl açıklamasında, Gazete'nin bugünlere gelmesinde emeği geçen, muhabir, yazar, temsilci ve abonelerine teşekkür ederek, "Bu Gazetenin başarısına; çok çalışma, azim, özveri, işini sevmeye kaynaklık etmiştir.  Gazete, Abonelerinin ve Gönüllü Temsilcilerinin eseridir" dedi

Uzunyurt yaptığı açıklamada, "Hiç abonesi yok iken kendisine ve içinden çıktığı toplumuna duyduğu güvenle 1991 yılında yayın hayatına başlayan Ordu Mesudiye gazetesi; bir demir ustasının çeliğe su vermedeki mahareti, gösterdiği sabır gibi bıkmadan, yorulmadan, yılmadan ayları senelere, yılları çeyrek asra ekleye ekleye 30’uncu yayın yılına erişti.

Böylece Ordu Mesudiye gazetesi 81 il, 957 ilçe ve 12 ayrı dünya ülkesinde Karadeniz Ordu’nun adı, sesi, güneşi, bir markası olmayı başardı.

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan Ordu’dan, önce Türkiye’ye, daha sonra da dünya ya açılabilme başarısını gösteren Ordu Mesudiye gazetesi, koronavirüs salgınında Türkiye’nin zorlu ekonomik koşullarında varlığını sürdürebilmek için, sadece abonelerinin özverisine ve duyarlılığına güveniyor.

“Bir Ekmek, Bir de Ordu Mesudiye gazetemiz” diyerek, 29 yıldan beri ne ekmeğinden, ne de Gazetesi’nden vazgeçmeyen Abonelerimizin, 30’uncu yılda da desteklerinden vazgeçmeyerek bu gazeteyi yaşatacaklarına inanıyoruz. İnancımızın kaynağı bir slogana değil, geride kalan 29 yılın hakikatlerine dayanmaktadır.T

Toplum içinde konuşurken, “Ben memleketime çok düşkünüm, elimden ne gelirse yapmaktan çekinmem” diye söyleyip,  ömründe  bir kere bile şehrinin yerel gazetelerinden hiç birisine abone olmamış, ama gördüğü her yerde bu gazeteleri okumaktan geri duramamış, ilini ve ilçesini sözde çok seven(!)  kişilere  hatırlatmak gerekir. “Lafla peynir gemisi yürümüyor” Gazetelerimizi yaşatanlar lafla seviyorum diyenler değil,  fedakar, sessiz abonelerimizdir.

 

Ordu Mesudiye Gazetesi’nin 30’uncu yayın yılına ulaşabilmesi, Ordu yöresi insanlarının Yerel Basına sahip çıktıklarının çok önemli bir göstergesidir. Aksi takdirde bu gazete ve Ordu’nun diğer yerel basını varlıklarını sürdüremez, Karadeniz’in dünya markası haline gelemezdi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm toplumsal kesimler ve yerel basın ekonomik zorluk yaşıyor. Zorlukları ancak elbirliği ve dayanışma ruhuyla aşabiliriz. Ordu Mesudiye Gazetesi’nin nice 30’uncu yıllara erişebilmesi için, önceki yıllarda yaptığımız gibi, gönüllü abonelerimizden bir kez daha destek talep ediyoruz.

 

İliniz de ve ilçeniz de çıkan yerel gazetelere aboneliklerinizi yenilemeye, bununla da kalmayıp abone olmamış samimi bir arkadaşınızı, akrabanızı ya da komşunuzu abone yapmaya davet ediyoruz.

 

 Onlarca gönüllü temsilcimiz, muhabir ve yazarlarımızın şahsında, duyarlılık gösterip bu gazeteye ve diğer yerel gazetelere yıllardır ‘Abone Olan’,  ‘Reklam Desteği Veren’ herkesin, bu Gazetenin, tüm yerel basının yaşama mücadelesine destek vereceğine inanıyor, şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek, 81 ilin tamamında yaşayan herekesi kendi yöresinin yerel basınına destek olmaya ve yaşatmaya davet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber