Kaymakam Tolga Toğan, “Meslek Liselerimizin Gayreti Takdire Şayandır”

Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen 50 bin maske, kamu kurum vu kuruluşlara dağıtıldı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde Trabzon Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin tamamıyla gönüllülük esasına bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin maske ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı ve yoğun bir ilgi ve katılımla yürüttüğü “Haydi Trabzon El Ele” ve “Maskesiz Çalışan Kalmasın” projeleri dahilinde üretilen 50 bin maskenin dağıtımı gerçekleştirildi.

Ortahisar İMKB METAL, Kamu Çalışanlarına 50 Bin Maske Üretti

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel ile birlikte Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfiye Kul’u makamında ağırlayan Kaymakam Tolga Toğan, meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, “Covid-19 salgın sürecinde ülkemizdeki maske ihtiyacını karşılamak için müdürüyle, öğretmeniyle, aktif veya mezun öğrencisi ve hizmetlisiyle sorumluluk alarak 50 bin maske üreten Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfiye Kul ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Üreten bir Türkiye’nin en önemli ayaklarından birini temsil eden meslek liselerimizin bu süreçteki gayretleri elbette takdire şayan” dedi.

Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Lütfiye Kul ise “Salgının ülkemizde görülmeye başladığı 13 Mart tarihi itibarıyla meslek lisesi olarak neler yapabileceğimizi düşündük. Söz konusu süreçte ciddi anlamda neye ihtiyaç duyulacağının araştırmasını yaptıktan sonra en elzem materyalin maske olduğunu gördük. Öğretmenlerimizle, aktif ve mezun öğrencilerimizle, gönüllü çalışan ve katılımcılarımızla bir dikim ekibi oluşturduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün rehberliğinde maske dikimine başladık. Ürettiğimiz ilk maskelerimizi, Trabzon Valiliği, Ortahisar Kaymakamlığı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, TRT Trabzon Radyosu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası gibi pek çok kamu kurumu personeline ulaştırdık. İkinci parti çalışmalarımızı da TSE standart kalitesinde çift katlı maske üretimi ve dağıtımı ile gerçekleştirip tamamladık. Böylece toplamda 50 bin adet maskeyi kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki çalışanlarımıza teslim ettik.”dedi.

Projemize maske üretimi konusunda rehberlik eden İl Sağlık Müdürlüğümüze, destekleri için Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Orhan Genç’e, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Müdürü Sayın İbrahim Şahin’e, Yeşiltepe İlkokulu Müdürü Sayın Ali Atabaş’a ve Okul Müdür Yardımcısı Melek Birşen’e ve Rehber Öğretmeni Şebnem Burma’ya ve tüm gönüllü

öğretmenlerimize, Okul Aile Birliği Başkanına, kıymetli velilerimize ve tabii ki çok değerli aktif/ mezun öğrencilerimize ve bütün gönüllülere katkılarından dolayı teşekkür eden Müdür Şükür Köse, projenin tüm okullara örnek olmasını diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber