banner240
banner237
banner238

Lösemili çocukların yaşamı daha güzel olacak!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Umut ve Yaşam Derneği tarafından lösemili çocuklar yararına düzenlenen ‘Yaşam Umutla Güzelleşir’ adlı resim sergisinin açılışına katıldı.

“UMUT VE MORAL AŞILIYORUZ”

Umut ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nimet Baki, 13 yıldır tüm kanser hastalarının ve lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Nimet Baki sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşam umutlu güzelleşir. Lösemi hepimizin bildiği gibi bir kan hastalığı. Kan kanseri… Genelde 2-6 yaş arasında görülebiliyor. Son zamanlarda 1 yaş altında da görülebiliyor. Tedavisi en az 3 ile 5 yıl sürebiliyor. Ve oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor. Bu hastalık genelde yüzde 80 ekonomik durumu iyi olmayan aileler de görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yüzde 85 tedavi edilebiliyor. Biz dernek olarak 13 yıldır tüm kanser hastalarının ve lösemili çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bazen bir ev, yatak odası, bazen bir oyuncak istiyorlar. Biz elimizden geldiğince bunları yapıyoruz. Sadece Trabzon’da değil, Mardin’den de Urfa’dan, Tekirdağ’dan bize ulaşıyorlar. Bu hastalığın tedavisi için umut çok önemli. Derneğimiz de bu yavrularımıza bu umudu ve morali aşılamaya çalışıyor. Hepinize desteklerinizden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.”

“PSİKOLOJİK DESTEK ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Ahmet Metin Genç, konuşmasında lösemili çocukların tedavisinde moral ve psikolojik desteğin tıbbi tedavi kadar çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Genç, şöyle konuştu: “Tabi ki hastalık önemli bir hastalık. Bunun tedavi yol yöntemleri var. Bunun en önemli ayağı tıbbı tedavi… Ama ondan da ötesinde bu mücadele de çok önemli olan kısım psikolojik kısmı… Psikolojiyi yönetebilme kısmı. Yani yavrularımızın moralli bir şekilde bu tedaviyi geçirmek önemli. Yavrularımıza verdiğimiz moral ve manevi güç o hastalığı atlatabilmesine katkı sağlıyorsa burası çok önemli. Derneğimiz bu anlamda güzel ve önemli çalışmalara imza atıyor. Bir taraftan tedavilerinde onların yanında bulunurken diğer taraftan da yavrularımızın yakınları için Yalıncak’ta bir mekân oluşturdular. Hakikaten derneğimiz çok çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bir yandan sosyal sorumluluk alarak onların moral ve motivasyonunu artırırken, diğer yandan maddi olarak destekliyor.”

“EN HAYIRLI İŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Sergiden alınan tabloların lösemili çocukların hayata tutunmasına katkı sağlayacağını belirten Başkan Genç, “Buradan herkese seslenmek istiyorum. Buradan alacağımız tabloyla bir canın hayata tutunmasına katkı sağlayacağız. Bunun en önemli en hayırlı iş olduğunu düşünüyorum. O nedenle kuaför Ayhan Bey’i kutluyorum. Hakikaten bu farkındalığı artırmak çok önemliydi. Derneğimizi bir kez daha bu anlamlı çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Bütün Trabzonluları bu tabloları alarak katkı sağlamaya çağırıyorum. İnşallah bu destekler sayesinde yavrularımız hayata tutunur.” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan da konuşmasında devletin sağlık hizmetleri noktasında çok iyi bir mertebeye eriştiğine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Bu psikolojiyi anlamak için onu gerçekten yaşamak gerekiyor. Devletimiz sağlık hizmetleri noktasında çok iyi bir mertebeye erişti. Doktorlarımız, hastanelerimiz çok önemli merhaleler kat etti. Ancak sağlık konusu sadece devlet katkısıyla sürdürülecek bir konu değil. STK’ların desteği de çok mühim. Dolayısıyla bu süreçte moral-motivasyon çok önemli. Yerel yönetimlerimiz elinden geleni yapıyor. Bu sergiyi insanlığımıza sahip çıkmanın bir örneği diye düşünüyorum.”

Konuşmasında kovid-19 salgınına değinen Toğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kovit-19 ilimizi yüksek düzeyde etkileyeme devam ediyor. Mümkün olduğu mertebede eş-dost ve akraba ziyaretlerimizi erteleyelim. Mümkünse yapmayalım. Bu sergiye katkı veren bütün STK’larımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu metanetli süreci birlikte atlatacağız. Lösemiye karşı mücadelemizi de birlikte sürdüreceğiz.”

Açılış töreninden sonra dernek yetkililerine plaket takdim edildi. Sergi açılışına şehit aileleri dernekleri, engelliler dernekleri, Trabzon Sanat Evi temsilcileri ile muhtarlar ve lösemili çocuklar katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber