Mesleki eğitimde yeni dönem başladı

TTSO - Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan, mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’nün ilk yürütme kurulu toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirildi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Amacımız mesleki eğitim alan öğrencilerin piyasada talep gören niteliklere göre yetişmeleri, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarıdır” dedi.

Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt katıldı.

“PİYASANIN TALEPLERİNE GÖRE MESLEKİ EĞİTİM”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 26 Şubat 2019’da Ankara’da düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’ne imza attığını belirterek, şunları söyledi:

“Hem eğitim sistemi hem de iş dünyamız için tarihi adım oldu. Yıllardır dile getirilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen bir proje uygulamaya koyuldu. Protokol kapsamında piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiliyor. Bu kapsamda 81 ilde 81 meslek lisesi protokol kapsamına alındı. Bu okullar o ildeki iş dünyası temsilcileri ve eğitim camiası temsilcilerinin oluşturacağı Protokol Yürütme Kurulları tarafından yönetilecek. Bu okullardaki mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlayacağız. Trabzon’da da İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol kapsamına alındı. Düzenlediğimiz ilk toplantıda Protokol Yürütme Kurulu’nu belirledik. Zaman geçirmeden kolları sıvayacağız ve çalışmalara başlayacağız” dedi.

“AMAÇ ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAMA KATILMASI VEYA GİRİŞİMCİ OLMASI”

Hacısalihoğlu, ilk etapta mesleki eğitim veren okulların öğrenciler için cazip hale getirilmesinin sağlanması gerektiğini de vurgulayarak, “Amacımız öğrencilerin bu okullarda piyasanın gereklerine göre yetiştirilmesi, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarıdır. Mesleki eğitim alırken öğrencileri serbest piyasaya da hazırlayacağız. Ayrıca eğitim kalitesinin yükselmesine fayda sağlamak amacıyla protokol kapsamında öğrenciler TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim görevlilerinden de ders alacaklar. Bu dersler konusunda da kurulumuzca planlama yapılacaktır" diye konuştu.

PROTOKOL YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

Toplantıda Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yönetimini sürdürecek olan Protokol Yürütme Kurulu da belirlendi. Buna göre Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Başkanlığı’na TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu getirilirken, PYK üyeleri de Trabzonh Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, TTSO Meclis Üyesi Aydın Özkurt ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye Kul olarak belirlendi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber