Muhtarın hayali vardı, ‘Kimse Üşümeyecek’ Dedi

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Sert, kış mevsimi boyunca mahallesinde kimsenin üşümemesi için kolları sıvadı. Hayırseverlerle görüşen Sert, kış boyu mahalledeki 150 ihtiyaçlı aileye her ay düzenli olarak yakacak yardımı yaptı. Muhtar Sert, yaptığı yakacak yardımları ile ilk etapta belirledikleri 80 aileye yardım yaptıklarını süreç içerisinde sayının 150’ye çıktığını söyledi.
HAYIRSEVERDEN BÜYÜK YARDIM
Hayırsever bir vatandaşın katkıları ile kış boyu düzenli olarak yardım yaptıklarını dile getiren Sert, “Hayırsever bir vatandaşımız bana ‘Muhtarım kış boyu mahallemizde ne kadar ihtiyaçlı aile varsa onların kömür ihtiyacını karşılayacağım’ demişti. Bu yardımlarımız tamamen hayırsever bir vatandaşımız tarafından gerçekleşti. Geçen sene de dağıttık bu sene de devam ediyor. İnşallah önümüzde ki sene de bu devam edecek. Yalnız şöyle bir şey var önümüzdeki sene vatandaşı muhtarlığımıza değil bizatihi hayırsever bir vatandaşımız tarafından bize söylenen Bizzat kendi evlerine bırakacağız. Yani her ay buraya çağırıp da onları burada mağdur etmemek adına sağ olsunlar kendi arabalarıyla birlikte böyle bir yardım yapacağız” dedi. 
24 SAAT TELEFONUN UCUNDAYIM
Görevdeki 24 ayı geride bıraktığını bu süreçte Cumhuriyet Mahallesi’nin Trabzon’un her anlamda ön plana çıktığını vurgulayan Muhtar Kadir Sert, “Mahallemizde geldiğimizden beri 24 ay oldu. Azalarımızla ekibimizle birlikte tek tek tespitlerini yaptık. Şu anda yüklü miktarda bir yoğunluk var. Afganlı, Suriyeli ve yerli ihtiyaçlı ailelerimiz var. Epey miktarda da bu devam ediyor. Sürekli gelenler oluyor. Pandemiden dolayı da bu arttı. Geçen sene pandemide 400 aileye biz hem devlet desteğiyle hem iş adamlarımızın desteğiyle yardım ettik. Şu anda bu süreçte yine pandemide işsiz olan çay ocakları, inşaatlarda çalışan ailelerimize de gıda yardımı yapacağız. Ramazan öncesi listelerimizi hazırladık. Sosyal Yardımlaşmaya, Valiliğimize ve gerekli devletin kurumlarına bildirdik. Dolayısıyla aynı zamanda da iş adamlarımızla da bağlantılarımız devam ediyor. Hedefimiz 300’e yakın ailemize yardım yapmak. İhtiyaçlı ailelerimize yardım yaparken de çok ince eliyoruz sık dokuyoruz. Tek tek evleri ziyaret ediyoruz. Pandemi dolayısıyla evlere giremiyoruz ama uzaktan da olsa ziyaret ediyoruz. Çoğunu biliyoruz zaten. Dolayısıyla bunun dışında ayrıca çocuklarımıza okul öncesi tablet dağıttık. Giysi dağıtıyoruz. Gıda anlamında çocuklara mama dağıtıyoruz. Her türlü ihtiyacı elimizden geldiği kadar muhtarlık olarak karşılıyoruz. Tabi bunları yaparken en büyük desteği hayırsever vatandaşlarımızdan alıyoruz. Bizim 24 saat telefonlarımız açık. Şunu da söylüyoruz buradan ilan ettik: Kimin ihtiyacı varsa muhtarlığımıza gelsin bize bildirsin biz tespitleriyle birlikte yardım edeceğiz. Ama bunu yaparken de en büyük desteği devletimizden alıyoruz. Çünkü devletimizin doğrultusu ve desteğiyle söylüyoruz Sosyal Yardımlaşmayla diyalog halindeyiz. Sosyal Aile Politika İl Müdürlüğüyle diyalog halindeyiz. Emniyetle diyalog halindeyiz. Çünkü burada yalan beyanlar olur bunların tespitlerini yapıyoruz. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda biz muhtarlığa bir değer verdirtti. Onların sayesinde bu işleri yürütüyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber