OKUL ÖDÜLLENDİRMESİ

Anadolu Vakfı Eğitimin Yıldızları yarışması ile bir kez daha Trabzon’da

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından hayata geçirilen Eğitimin Yıldızları yarışmasının beşincisi Trabzon’da düzenlendi. Türkiye’nin değişik illerinde başarıyla yürütülen “Değerli Öğretmenim Projesi” kapsamında verilen eğitimlerin tamamlayıcısı olarak düzenlenen yarışmaya bu yıl 287 okuldan 438 başvuru yapıldı.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından Türkiye’nin değişik illerinde başarıyla yürütülen “Değerli Öğretmenim Projesi” kapsamındaki eğitimlerin tamamlayıcısı olarak düzenlenen “Eğitimin Yıldızları” yarışmasının beşincisi Trabzon’da düzenlendi. Proje tabanlı sosyal çözüm üretimini ödüllendirerek, teşvik etmeyi amaçlayan Eğitimin Yıldızları Proje Yarışması’nın ödül töreni 25 Nisan 2019 tarihinde Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Projenin ödül törenine Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Selim Güven katıldı.

14 kategoride değerlendirildi

Geçen yıl da projeye ev sahipliği yapan Trabzon’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol doğrultusunda başlayan ve “Her Okulun Projesi Olsun ki Eğitimin Yıldızları Olsun” sloganı ile gerçekleştirilen yarışmaya 2019 yılında 287 farklı okuldan 438 proje başvurusu yapıldı. Projelerin 14 kategoride değerlendirildiği yarışmada, 18 ödül verildi.

Ödül Kazananların Listesi:

Yılın Bilim Okulu: Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yılın Spor Ve Sağlıklı Yaşam Okulu: Düzköy Gökçeler İlkokulu

Yılın Kültür Ve Sanat Okulu: Düzköy Düzalan İlkokulu - Araklı Merkez İlkokulu

Yılın Teknoloji Okulu: Beşikdüzü Merkez Ortaokulu

Yılın Sosyal Sorumluluk ve Değerler Eğitimi Okulu: Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu - Arsin Cumhuriyet İlkokulu

Yılın Doğa Duyarlılığı ve Çevrecilik Okulu: Hasan Ali Yücel İlkokulu

Yılın Sosyal ve Finansal Girişimci Ödülü: Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Öncesi Kategorisinde Yılın Okulu Ödülü: Çukurçayır Anaokulu

İlkokul Kategorisinde Yılın Okulu: Yeşiltepe İlkokulu

Ortaokul Kategorisinde Yılın Okulu: Yomra Merkez Ortaokulu

Lise Kategorisinde Yılın Okulu: Ortahisar Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yılın Duyarlı Öğrencisi: Zeliha Odabaş Of Solaklı Fen Lisesi

Yılın Eğitim Gönüllüsü: Naci Orhan

Yılın Duyarlı Velisi: Pınar Yılmaz - Hasan Ali Yücel İlkokulu

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 28.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 750 öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 47 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 580 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber