banner240
banner237
banner238

Ömer Burak Terzi Anaokulu Öğretmenleri, Avrupa’da PECS Eğitimi Alacak

Okul Müdürü Güven Türkmen ve öğretmenlerimizden Zeynep Birinci koordinatörlüğünde Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu, “Otizmin Farkındayız PECS Yöntemi”ni Avrupa’da İncelemek amacıyla bir proje geliştirdi

Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Güven Türkmen; otizm tanısı almış çocukların yaşadıkları sosyal-duygusal, bilişsel, dil ve motor beceri problemlerinin yanı sıra iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlayan PECS yöntemini AB düzeyinde incelemek amacıyla proje geliştirdiklerini belirterek, “Verdiğimiz eğitimin kalitesini arttırmak, onları topluma ve sosyal hayata uyumlu bireyler haline getirerek temel eğitime kazandırmak amacıyla öğretmenlerimizin eksiklik ve ihtiyaçlarından yola çıkarak “Otizmin Farkındayız PECS Yöntemini Avrupa’da İnceliyoruz “ adlı projeyi geliştirdiğimiz proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazanmıştır.” dedi.

Projenin, özel eğitim ve okul öncesi öğretmenlerin mesleki bilgi ve deneyimlerinin artmasını sağlayacağını belirten Okul Müdürü Türkmen, “Projemiz kapsamında alacağımız eğitimler iki akış şeklinde Avrupa Birliği ülkelerinde gerçekleştirilecektir. Proje akışları 10 katılımcı ile 9 gün sürecektir.”dedi.

ÖĞRETMENLER AVRUPADA PECS EĞİTİMİ ALACAK

Projenin erken tanı ve erken eğitim kapsamında okul öncesinde özel eğitime muhtaç otizmli çocukların gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirten proje koordinatörü öğretmen Zeynep Birinci Katılımcılarımız PECS yöntemi hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacak, uzman akdemisyenler tarafından kurs eğitimi alacaklardır. AB’de otizmli çocuklara uygulanan PECS modeli incelenerek ülkemize uyarlanacaktır. Bu sayede kurumuzun eğitim ve öğretim kalitesi arttırılarak AB standarları statüsüne ulaşmasına katkı sağlanacaktır.”şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber