ÖRS  RİZE ARTVİN HAVALİMANINA MESUT YILMAZIN ADI VERİLMESİNİ TEKLİF ETTİ.

"Değerli Milletvekilleri, bildiğiniz üzere 30 Ekim Cuma günü eski Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz'ı kaybettik. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve milletvekili arkadaşlarımız da İstanbul'da düzenlenen cenaze törenine katılarak merhum başbakanımızı ebedi istirahatgahına uğradık. Merhum başbakanımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum.


Bu vesileyle bugün merhem başbakanımız Sayın Ahmet Mesut Yılmaz'ın Rize'de yapımı devam eden havalimanına adının verilmesiyle ilgili bir gündem dışı söz almış bulunuyorum. Bilindiği üzere Rize'nin Pazarlı ilçesine bağlı Yeşilköy'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 766 hektarlık alanda projelendirilen ve temeli 3 Nisan 2017'de atılan tamamlandığında Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak olan Rize-Artvin havalimanının yapım çalışmaları sürmekte olup yaklaşık yüzde 80'i de tamamlanmış durumdadır. Yapılmakta olan bu havaalanına da henüz bir isim verilmediğini biliyorum.


Bu sebeple, Rize'de yapılan havalimanına, 30 Ekim Cuma günü kaybettiğimiz, aslen Rizeli olan, 17'nci, 18'inci, 19'uncu, 20'nci, 21'inci ve 23'üncü dönem Rize Milletvekilliği yapan, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve eski Başbakanımız merhum Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesinin doğru ve yerinde bir karar olacağı düşüncesindeyim.


Değerli milletvekilleri, memleketimize hizmet etmiş devlet büyüklerimizi unutmamak ve unutturmamak ve de hizmetlerini gelecek nesillere aktarmak adına merhum Başbakanımızın adının, memleketi olan ve milletvekilliğini yaptığı Rize ilimizde yaşatılması için yapılmakta olan havalimanına verilmesini talep ediyorum. Rize havalimanının Ahmet Mesut Yılmaz havalimanı olması, kendisine olan vefa ve minnet duygumuzun da bir ifadesi olacağı kanaatindeyim. Rizeli hemşehrilerimizin de bu noktada hemfikir olduğu düşüncesindeyim. Havaalanlarına, hastanelere, çeşitli kurumlara, stadyumlara, caddelere, sokaklara ve üst geçitlere önemli şahsiyetlerimizin ve şehitlerimizin isimlerinin verilmesini de takdirle karşılıyoruz. Bu gibi vefa göstergesi adımların Ahmet Mesut Yılmaz ismiyle devam etmesini diliyoruz.


Bu vesileyle, ülkemizin yetiştirdiği değerli devlet adamı Ahmet Mesut Yılmaz'ın adının ve aziz hatırasının memleketi Rize'de yapılmakta olan yeni havalimanında yaşatılmasıyla ilgili talebimizi Genel Kurula arz ediyor, hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber