Kadınlar ülkelerin geleceğini güçlendiriyor"

 TTSO - Kadınları destekleyen toplumların geleceklerini güçlendirdiklerini belirten Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye’nin geleceğinde kadınların büyük rolü bulunduğunu vurgulayarak bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, çekirdek aile başta olmak üzere illerin, bölgelerin ve ülke ekonomisinin gelişmesinde kadınların büyük rolü olduğunu vurguladı. Hacısalihoğlu, “Girişimcilik başta olmak üzere kadınların her alanda desteklenmesi geleceğimizi güçlendirir” dedi. Ülkemizde kadınların toplumda yerini almasına yönelik birçok destek bulunduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından hayata geçirilen TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun bu anlamda büyük bir farkındalık yarattığını, bu kuruluşa bağlı Trabzon Kadın Girişimciler Kurulunun da şehrimizde kadınların işgücüne girişimci olarak katılmasına yönelik büyük gayret ve çabaları olduğunu kaydetti.

Hacısalihoğlu, “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı kadın üyelerimizin geçmişe nazaran artmasından büyük bir memnuniyet duymaktayız.  Bu artışta ülkemizde kadınlara yönelik desteklerin artmasının payının büyük olduğunu söyleyebiliriz. Her alanda olduğu gibi girişimcilik alanında da kadınların başarılı oldu. Kurdukları işletmelerde kendi istihdamlarına ek olarak yeni istihdam da sağlayarak ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine katkı vermektedirler. Bu memnuniyet veren gelişmenin daha da artması için Trabzon Kadın Girişimciler kurulumuz önderliğinde çalışmalarımız sürdürülmektedir. İnanıyoruz ki kadınların iş hayatında daha yapacak ve başaracak olduğu çok iş var. Bu anlamda oda olarak Trabzon’da ve bölge illerinde kadınların girişimciliğe adım atmaları ve hayallerini gerçekleştirmeleri için verdiğimiz eğitimleri önümüzdeki günlerde de devam ettireceğiz” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber