Ortahisar Vefa Grubu rekor çağrıya yetişti!

Yeni korona virüs (kovid-19) salgınıyla mücadele için 22 Mart 2020 tarihinden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdüren Ortahisar Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu, 28483 adet çağrıya yetişti.

Vefa Grubu, salgın sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş ve altı bireylere ve bunun yanında uygulanan genel kapsamlı sokağa çıkma yasakları nedeniyle başta ilaç temini, gıda ihtiyacı, maaş çekimi ve hastaların sağlık kurumlarına nakli gibi çok geniş yelpazede gelen çağrılara yetişerek vatandaşların dertlerine derman oldu.

“TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun vatandaşların her türlü çağrısına yetişerek mağduriyetlerin önüne geçtiğini söyledi.

Başkan Genç, şöyle konuştu: “Devletimiz ve bütün bakanlıklarımız virüs salgınıyla tam teşekküllü bir şekilde mücadele etti. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak devletimizin direktifleri doğrultusunda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için olağanüstü gayret sarf ettik. Vefa Grubumuz vatandaşlarımızdan gelen çağrılara gece gündüz demeden

yetişti. Vefa Destek Grubumuzda 33 personelimiz çalışıyor. Herhangi bir mağduriyete yer vermemek için gerçekten de takdire şayan çalışmalar yürüttüler.”

“TEMİZLİK KONUSUNDA CİDDİ ADIMLAR ATTIK”

Salgınla mücadelenin ilk şartı olan temizlik konusunda da ciddi adımlar atıldığını belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz şehrimizin dezenfeksiyonu için yoğun çaba sarf etti. Bu süreç zarfında kamu kurumları, park ve bahçeler, pazar yerleri, ana cadde, mahalle, yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleri sürekli olarak temizlendi. Ayrıca camilerimizi de ihmal etmedik.”

“KORUYUCU EKİPMAN DAĞITIMI”

Vatandaşlara koruyucu ekipman dağıtılması konusunda da hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Genç, şu bilgileri paylaştı: “Yaklaşık 91450 adet maske, 750 litre dezenfektan dağıtımı gerçekleştirdik. Yerli ve milli dezenfektan Borel 700 litre, 5000 adet küçük boy kolonya, 10000 adet tek kullanımlık seccade dağıttık. Diğer yandan 85 mahalle muhtarımıza el dezenfektanı ve maske dağıtımı gerçekleştirdik.”

“5338 ADET İŞYERİ DENETLENDİ”

Zabıta Müdürlüğü’nün denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirten Genç, “Zabıta Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımızın gelen genelgelere harfiyen uyarak tüm tedbirleri aldı. İlçemizde bulunan hayvan pazarı kovid-19 pandemisiyle mücadele için bir süre kapatıldı. Yine bu süreç zarfında tam olarak 5.338 adet işyerini denetledik.” dedi.

Genç, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda kapatılan işyerleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “İlçemizde faaliyette olan 15 birahane, 625 çay ocağı, 17 düğün salonu, 4 hamam, 12 içkili lokanta, 36 internet kafe, 525 kahvehane, 40 adet oyun salonu, 4 sinema, 2 gazino, 37 spor salonu ve 1 adet tiyatro salonunun kapatılmasını sağladık.”

“DUYURU VE BİLDİRİLER HAZIRLANDI”

Salgınla mücadele için bilgilendirici faaliyetlere de önem verildiğini kaydeden Başkan Genç, “Marketler, pazar yerleri ve kalabalık

ortamlardaki sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesini sağladık. Bu bağlamda pazar yerlerinde megafon sistemi ile sürekli bilgilendirme yapıyoruz. Marketlere alışveriş usulleriyle alakalı bilgilendirici afişler hazırlayarak astık. Semt pazarlarımızın girişlerinde maske dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca pazarlara giriş-çıkışlarda ateş ölçerlerle vatandaşlarımızın ateşi düzenli olarak ölçülüyor. Belediyemizin anons sisteminden her gün açıklanan tedbirlerle ilgili duyurular günaşırı olarak yapılıyor. Diğer yandan bu süreç zarfında da bilgilendirme faaliyetlerine oldukça önem verdik. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz her gün konuyla ilgili haberlerin yanı sıra sosyal medya hesaplarımızdan ve internet sitemizden bilgilendirici duyurular yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ayrıca “14 kural” başta olmak üzere Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı tüm bilgilendirmeler el broşürü yaparak vatandaşlarımıza dağıttık.” sözlerine yer verdi.

Salgınla mücadele ederken sokak hayvanlarının da unutulmadığını belirten Başkan Genç, 24 saat sokak hayvanları için ilçenin değişik yerlerine monte edilen suluk ve yemliklere yem ve su bırakıldığını söyledi.

“YARDIM PAKETLERİ DAĞITILDI”

Vatandaşların temel ihtiyaç maddelerinin karşılanması için yardım paketlerinin düzenli olarak dağıtıldığını kaydeden Başkan Genç, “Yardım faaliyetleri kapsamında ise 7640 paket kuru gıda ile 46200 adet ekmek dağıtıldı. Vatandaşlarımızın her türlü talebine yetişmeye gayret ettik. Bu talepler arasında en çok hasta nakli, alışveriş ve ilaç temini gibi hayati ihtiyaçların karşılanması ilk sırada yer alıyor. Bugüne kadar Vefa Grubumuz 28483 çağrıya cevap verdi.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber