Ortahisar’a yeni nefes alanları geliyor!

Ortahisar Belediyesi, ilçeyi parklarla donatmaya devam ediyor. Bundan üç yıl önce hizmete açılan Ekopark’ın vatandaşlar tarafından çok yoğun rağbet görmesi nedeniyle yeşil alan ve park projelerini hızlandıran Ortahisar Belediyesi, 1 Nolu Beşirli Mahallesi’ne ‘Beşirli Sera Park’ ile 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ne ‘Çatak Park’ projesi yapacak. Tasarım çalışmaları tamamlanan projelere en kısa zamanda başlanacak.

Vatandaşların yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamak için bugüne kadar birçok parkı hizmete açtıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “En Mutlu Şehir Ortahisar” hedefini gerçekleştirmek için olmazsa olmaz olarak gördükleri projelerin başında yeşil alanların ve parkların geldiğini dile getirdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN HUZURU İÇİN”

Vatandaşların gezinti, yürüme ve dinlenme; çocukların ise oyun ihtiyaçlarını karşılamak için ‘Beşirli Sera Park’ ile ‘Erdoğdu Çatak Park’ projesinin çok önemli bir işlevi yerine getireceğini belirten Başkan Genç, “Ortahisar’ımızı her anlamda daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için üzerimizde düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızdan oy isterken ‘En mutlu şehir Ortahisar’ hedefiyle yola çıkmıştık. En mutlu şehir olmak için altyapıdan tutun da kültür, sanat, eğitim, ulaşım, yeşil alan ve parklar gibi çok değişik alanlarda adımlar attık ve atmaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Her anlamda kendine yetebilen bir Ortahisar hedefliyoruz. Bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da dahil olmak üzere bugüne kadar ilçemizde yüzün üzerinde park projesini hayata geçirdik. Nüfus yoğunluğu olan Çukurçayır, Aydınlıkevler, Kalkınma ve Pelitli gibi mahallelerimizin her birine 5-6 park projesi inşa ettik. Vatandaşlarımızın en mutlu olduğu, en çok memnuniyet ve huzur uyduğu, aynı zamanda talep ettiği projelerin başında park

projeleri ve yeşil alanlar geliyor. Bize gelen taleplerin ilk sırasında da bunlar yer alıyor. Beşirli sahiline inşa ettiğimiz Ekopark’ımız yaz-kış en çok rağbet edilen mekânlardan bir tanesi…” diye konuştu.

GEZİNTİ VE DİNLENME AĞIRLIKLI

Parklarla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan Genç, şunları kaydetti: “Beşirli’de inşa edeceğimiz Sera Park’ımızda oturma, oyun, gezinti alanları olacak. Bunun yanında fidanlık olarak adlandırdığımız içinde çok çeşitli bitki ve çiçeklerin yer alacağı bir bölüm olacak. Ayrıca meydan denilen kısımda Yunus Emre Heykeli yer alacak. Parkımızın kenar kısmında ise vatandaşlarımızın araçları için bir tane de otopark olacak. Erdoğdu Mahallesi’nde inşa edeceğimiz Çatak Park’ımızda ise sosyal tesisler, yeme-içme üniteleri, çocuk oyun alanları, çay bahçesi, gezinti alanları, çim teraslar yer alacak. Görüldüğü üzere parklarımızı birçok ihtiyaca cevap verebilecek bir tarzda inşa edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber