OVİT ZİRVEDE 3 BİN KAPASİTELİ PİST VAR

                                

İKİZDERE-Dünyadaki 3.en uzun tünel olan Ovit Tünelinin üzerindeki kar kaynağı kayak severler için önemli bir parkur olarak belirtiliyor.

İkizdere’nin Sivrikaya köyünün 2200 metre rakımdan geçen 14.300 metre uzunluğundaki tünelin 600 metre üstündeki sıradağlarda 3 bin metre uzunluğunda önemli birçok kayak pisti hizmete geçmeyi bekliyor. Ovit Dağında 3 bin kişilik kayakçı potansiyeli olduğunu söyleyen amatör kayakçı Hızır Havuz ’ben bu dağlarda 15 yıldır snowbord ile kayıyorum. Biz ailece kar sporuna aşinayız. Dedelerimiz Petran köyümüzde tahta kızaklarla kaymıştı. Petranda geleneksel hale gelen kayak şenliğimiz devam ediyor. Bölgede Petrana benzer birçok alanımız mevcut ve bilinmiyor.

  Ovit Kış sporları merkezi

     Ovit dağının 2008 yılında Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları Merkezi ilan edilmesine rağmen bugüne kadar hiçbir çalışmayapılmadı. Ben amatör ekibimle bu dağların tamamını ve güzergâhlarınıbilirim. Ovit dağının zirvelerinde 3 bin kayakçının aynı anda kayabileceği pist alanları var.3 bin metre uzunluğundaki bu pistlerin kış sporları hizmetine girmesini istiyoruz. Ovit bir Palandöken’den bir Uludağ’dan geri değildir, tek eksiğimiz tesis olmayışı. Bugün Ovitte kayak yapılacak 2 ay daha süre var. Yani Ovit dağında Nisan ayına kadar kayak yapılacak kar bulunur. Oysa Palandökende makine ile kar hazırlanarak kayak pisti yapılıyor. Budağların karı kayak severlerin hizmetine sokulmalı ama öncelikle konaklama tesisi yapılması gerekiyor’ dedi.

               İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber