banner240
banner237
banner238

Planlı ve Tempolu Çalışmalar ile Hedefler Aşıldı

Kurmayları ile birlikte 2018 yılının kurumsal değerlendirmesini yemekli bir toplantı ile yapan İl Müdürü KURT geride bıraktıkları yıla ait konulmuş bütün hedeflerin fazlasıyla aşıldığını, tamamladıkları yılın bir önceki yıla denk olmadığını, planlanandan çok daha fazla hizmet ürettiklerini dolayısı ile zararda olmadıklarını, kısa orta ve uzun vadede konulan tüm hedefleri ekibiyle birlikte planlı ve tempolu çalışarak aştıklarını, iki yılı birbirine denk olmamanın sırrının iki günü birbirine denk kılmamaktan geçtiğini, her yeni günde bir öncekinden daha çok hizmet üretme, bir öncekinden daha fazla gönle dokunmayı gaye edindiklerini ifade etti.

Kurt 2018 yılı içerisinde arz odaklı hizmeti artırmak amacıyla 2 olan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü sayısını 5’e çıkardıklarını, bununla birlikte ilimiz sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmet almak için İl Müdürlüğüne gelmek zorunda kalmadığını; Vakfıkebir, Ortahisar, Akçaabat, Of ve Sürmene ilçelerinde bulunan Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığı ile tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla görebildiklerini, madde bağımlısı bireylerin sosyal adaptasyonunu sağlamaya yönelik Sosyal Uyum Birimini hizmete açtıklarını belirtti ve ekledi:

“2018 yılında doğum yapıp ilimizden kayıt yaptıran 10040 kişiye 4.314.206 TL ödeme yapıldı. Aralık ayı itibari ile ağır engelli 5826 kişinin bakıcısına 6.871.184 TL evde bakım ücreti ödendi. 2018 yılında evde bakım ücreti olarak ödenen toplam rakam 77.179.905 TL dir. Yine geçtiğimiz yıl 1557 çocuk için sosyal ekonomik destek olarak ödenen miktar 8.397.988 TL dir. Bütün bu rakamlar sosyal devlet anlayışında son yıllarda büyük mesafe kat eden hükümet politikalarının vatandaşa olumlu yansımasının bir göstergesidir. Toplumsal gelişime katkı sunmak ve daha güçlü bir aile yapısı oluşturmak için 2018 yılında 208 farklı salonda aile içi şiddet, çocuk istismarı, bağımlılıkla mücadele, aile içi iletişim, evlilik öncesi eğitim, öfke kontrolü, ev kazaları ve ihmal, mahremiyet, çocuk gelişim dönemleri vs konularında 9304 kişiye eğitim verildi. Bu hizmetlerin sunumunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber