Sesimi Duyan Var mı?

Doğal afetler hayatımızda var olan acı gerçekler. Deprem, sel, heyelan, çığ, yangınlar ve taşkınkar. Taşkınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu biliyor muydunuz?

DSİ Karadeniz Futbol Akademisi futbolcuları, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü kampüsünde yer alan Dünyanın ilk İnteraktif Taşkın Müzesini ziyaret etti.

Farkındalık yaratmak, insanların taşkına nasıl sebebiyet verdiklerini görmek, taşkından nasıl korunulması gerektiğini göstermek için kurulan müzenin bugün çok özel misafirleri vardı. DSİ Karadenizspor Futbol Akademisi minikleri, idman öncesinde Taşkın Müzesini ziyaret ederek doğal afetler ve taşkınkar hakkında müze yetkililerinden bilgi aldılar. Bilhassa bölgemizde sıklıkla yaşanan taşkınların nedenleri ve sonuçları hakkında fikir sahibi olan futbolcu çocukların velileri, böylesine güzel bir projenin şehrimize kazandırılmasında dolayı DSİ yetkililerine memnuniyetlerini dile getirirken, Taşkın Müzesi kurucu Bölge Müdürü Dr. Emre Akçalı ise, müzenin amacına böylesine güzel hizmet ediyor olmasından dolayı DSİ Karadenizspor teknik personeline müze ziyareti için teşekkürlerini iletti, Taşkın Müzesinin Pazartesi günü hariç haftanın diğer günlerinde herkese kapılarının açık olduğunu ifade etti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber