SOYLU BUNU DEMEK İSTEMEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aynı zamanda trafikten de sorumludur. Birkaç ay önce “Trafikte öncelik yayalarındır” dedi. Dedi demesine ama yayalara, “ama siz de yaya geçidinden geçin” demeyi unuttu.

 Şimdi ne oldu? Bu söz üzerine yayalar, buldukları her yerden karşıdan karşıya geçiyor. Hatta bazıları, sırf arabalar duracak mı diye dalıyor yola. Yaya geçidi maya geçidi hak getire.  Böyle olunca, trafikte büyük bir keşmekeş yaşanıyor.

Buna bir de ağır cezalar eklenince sürücüler de haliyle korkuyor. Çünkü polisler göz açtırmıyor. Zaten duble yollarda hız sınırı 110 km’ye çıkınca, önemli bir gelirden olmuşlardı; şimdi iyi bir ekmek kapısı daha çıktı. Yayaya yol vermedin, al sana ceza. Hem de kallavi bir ceza…

Trabzon’da ceza yemeden günü kapatan dolmuş veya minibüs neredeyse yok. Ceza yemelerini istemeyiz ama onlar da çok oluyorlar bazen. Hiçbir kural tanımıyorlar. Bir veya birkaç yolcu daha kapmak için, bütün trafik kurallarını altüst etmeye ve tabi ki de ceza yemeye değer mi?

Ayrıca bir de şu otobüs duraklarını işgal edenler yok mu? Çok yakında bu işgallerden dolayı da ceza yemeye başlayacaksınız. Sadece durakları işgal edip otobüsleri zora sokmak da değil ki suçları. Otobüslerin hemen önlerinden gidip, yolcular otobüslere binemesin diye bin bir türlü şaklabanlıklar yapıyorlar. Beşirli’den veya güzergahın herhangi bir yerinden ta Kaşüstü’ndeki hastaneye gidecek yaşlı bir insanın, otobüsü, bir kendini bilmez dolmuş v minibüs sürücüsü yüzünden kaçırdığını düşünün, ne kadar zaman sonra yeni bir otobüs bulabilecek; o da yeni bir dalavereci sürücünün oyununa gelmezse.

Bu yüzden trafik ekiplerini daha duyarlı olmaya, otobüs sürücülerini de duraklarda bu şekilde bekleyen yolcuları gözetmeye davet ediyoruz. Çünkü onların da duraklardakileri zaman zaman gözetmediği oluyor.

Bazı işlerde kurallar bile zorlanabilir. Hele, yaşlı ve zor yürüyen bir insana karşı. Tamam mı?

Muhabbetle Efendim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber