banner240
banner237
banner238

TARİHİ FATİH PARKI YENİ YÜZÜYLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Fatih Parkı, 12 Haziran Cuma gününden itibaren ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Parkı, 12 Haziran Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılacağı açılış sonrası ziyaretçilerini ağırlayacak. Halk arasında "Aşıklar Parkı" olarak da bilinen Fatih Parkı, yenilenen yüzüyle hizmet verecek.

YENİLEME SIRASINDA AĞAÇLAR KORUNDU
İlçeye bağlı Esentepe Mahallesi Taksim Caddesi'nde yer alan 9 bin 600 metrekarelik tarihi park, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince hazırlanan proje kapsamında aslına uygun yenilendi. Yaklaşık 3 milyon 146 bin 127 liraya mal olan proje kapsamında, 470 metrekarelik çocuk oyun alanı, 4 çay ocağı ve kış bahçesi yapıldı. Örtü sistemi de yenilenen parkın, bazalt ve granit ile deck zemin döşeme kaplamaları gerçekleştirildi. Proje kapsamında parkın lavaboları da değiştirilerek engelli kullanıcılara uygun hale getirildi. Aydınlatma sistemleri de yenilenen tarihi parktaki ağaçlar ise korundu.

TARİHİ DOKULARI ÖN PLANA ÇIKARIYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'u, tarihi dokusuna uygun yeni bir yüze kavuşturmak için çalıştıklarını belirterek bu kapsamda sokak sağlıklaştırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Kentin tarihi dokularını ön plana çıkarmak için gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, "Şehrimizin tarihi yüzlerinden biri olan, halk arasında Aşıklar Parkı olarak da bilinen Fatih Parkı'mızdaki yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Yeni yüzüyle turizmin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız parkımızın açılışını yarın Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleştireceğiz. Şehrimizin geçmişten bugüne taşıdığı kadim mirası dikkate alarak uzun vadeli ihtiyaçlara cevap verecek şekilde ve hakkaniyet anlayışı içerisinde imar ve yenileme planlarını süratle tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber