TAŞ OCAĞI İÇİN 1 NİSAN’DA BULUŞMA VAR

İKİZDERE- İDEF İkizdere Dernekler Federasyonu İkizderelileri Taş Ocağına tepki için 1 Nisan’da toplanmaya çağırıyor.

İyidere’de deniz doldurularak yapılacak olan Lojistik Liman için dolgu malzemesi olarak Taş alınacak alanın İkizdere Vadisinde olması tepkiler çekmeye devam ediyor. İkizdere Cevizlik-Gürdere köylerinin birleştiği ormanlık vadide açılması istenen Taş Ocağına yöre halkının kesinlikle karşı olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı tarafından alınan acil kamulaştırma kararını vadi girişinde kurulan barınakta protesto eden yöre halkına İDEF den destek geldi. İkizdere Dernekler Federasyonu tarafından 1 Nisan 2021 tarihinde mevcut alanda toplanılıp Taş Ocağının protesto edileceği açıklandı.

İkizdere Dernekler Federasyonu(İDEF)tarafından yapılan yazılı açıklamada’ Gürdere ve Cevizlik köyleri girişinde İkizdere florasıyla, ormanı yaban hayatıyla, deresi balığıyla, dedelerin ninelerin mezarlarıyla, köyleri meraları yaylalarıyla İKİZDERE halkına aittir. Daha önce HES projelerinin vereceği zararları önceden görerek karşı çıkmıştık ve bugün haklılığımız ortaya çıkmıştır. Yeniden İkizdere’mize zarar verecek olan bir rant, çıkar ve doğa katliamı olan taş ocağı projesiyle karşı karşıyayız buradan yetkililere sesleniyorum bu projeden bir an önce vaz geçilmelidir.

İkizdere de taş ocağı istemiyoruz ve izin vermeyeceğiz

İkizdere ve İkizderelileri çok seviyorsanız İkizdere’yi el birliğiyle turizm cenneti yapalım. Ovit yaylası hatta Anzer bile kayak için olağanüstü uygunluklara sahiptir yeter ki devlet ve yönetenler turizm amaçlı bölgeye değer versin bu hakikatleri görsün.

Yine deremizde gerek Ovit deresin de gerek ta yukarı Anzerden başlayan dere üzerinde gerekse Cimilden başlayan dere üzerinde doğal alabalık üretim çiftlikleri oluşturma teşvikleriyle bölgeye çok büyük katkı sağlayabilirsiniz. İkizdere bitki örtüsüyle hayvancılık, Arıcılık ve yaylacılık yapmaya son derece elverişli toprağa ve iklim şartlarına sahiptir, Devlet ve devleti yönetenler bölge halkını bu yönde teşviklerle desteklemelidir. Bunların dışında LİKAPA ki her derde deva bir dağ meyvesi köylülerimiz teşvik edilirse olağan üstü bir gelir kaynağına dönüşebilir...

Yine kısıtlı topraklarımıza rağmen teşvik edildiği taktirde çay, Mısır, Kara lahana, Fasulye ve salatalık üretimi de üst düzeyde yapılabilir. İkizdere ve halkına iyilik yapmak istiyorsanız yukarıda belirttiğimiz özelliklere sahip bölgemize bu yatırımları yapmanızı öneriyoruz.

İkizdere HES ve taş ocağı projelerine kurban edilemeyecek kadar değerlidir ve asla izin verilmeyecektir. Haydi İKİZDERE bu doğa katliamına son verelim tüm dünya da mutlak korunması gereken 53 . vadidir bu vadinin yok edilmesine göz yummayalım rant ve çıkarcı zihniyete dur diyelim...

01 NİSAN 2021 de tüm İkizderelileri bu doğa katliamına dur demeye davet ediyoruz’denildi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber