TCK 103 ÇOCUK, 6284 KADIN

     Günlerdir kadınların ve çocukların hak kaybına neden olan

TCK 103 ve 6284 sayılı yasa tartışılıyor. Bu yasalar neyi içeriyor, kısaca açıklayalım.

1-TCK 103’te çocuğa cinsel saldırıyı cezalandıran ve çocuğu korumaya yönelik bir yasadır. Fakatcinsel saldırıda bulunan kişinin, cezasının affını sağlamaya yönelik bir girişim söz konusundur ki, cinsel istismarın affı olamaz. Olmamalı.

2-6284 sayılı yasa kadının yaşam hakkının tehlikede olması durumunda yürürlükte olması “şart” olan, kadınlar için hayati önem taşıyan bir yasadır. Kadın cinayetlerini önlemek için, uygulanması elzem olan, kadının hak ve hürriyetini koruyan bir yasadır.

     TCK 103 çocuğa istismarın affı olmaz diyor. Yine anayasa 10, 41, 42 maddeleri;

Türk Ceza Kanununun 11 maddesi (6, 38, 94, 96, 103, 104, 109, 226, 227, 332, 233) ile çocuklar istismar edilemez,

Türk medeni kanununun 5 maddesi (11, 12, 124, 126, 128) kişi, hak ve güvenliğini koruma altına almıştır.

12 yaşındaki bir kız çocuğu kendi iradesiyle evlenemez. Bu yaştaki bir çocuğun evlenebilir olarak görülmesi ve topluma bu şekilde lanse edilmesi sapıklıktır, suçtur. Çocukların yaşamını ihlal etmektir. Çocuğa yönelik istismarı önleyen TCK 103 ve kadınlar için yaşamsal önemi olan 6284 sayılı yasaya neden karşı çıkılır? Eğer çocuğa istismarı, kadına şiddeti onaylamıyorsanız!

     Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, şiddet ve ayrımcılığı körükleyen bu söylemlerinize son verin.

İstanbul sözleşmesini ve 6284 sayılı yasayı uygulayın. Çocuk istismarcılarına af çıkarmak İstanbul kelimesi kadar “yerli ve milli” bir o kadar da “evrensel” bir sözleşmeden, Türkiye’nin imzasını çekmek gibi kadına karşı şiddetle mücadeleden vazgeçildiğinin ilanı anlamına gelecek olan, toplum vicdanını yaralayan projelerden vazgeçin.Kadınların haklarını, çocukların geleceğini baltalamaktan vazgeçin.

     Haziran da 27 kadın cinayete kurban gitti 23 kadının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçmiştir. En son Pınar Gültekin canice katledilmiştir. Daha kaç kadının ölmesi gerekiyor! İktidara şunu soruyoruz; bu ülkede kadınlar kanun nezdinde sahipsiz midir? Devlet kadınları korumaktan aciz midir? Soruyoruz daha kaç kez ölmemiz gerekiyor.

 Geleceği var eden kadınların ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın hakkını korumak ve savunmak zorundayız. Biz cumhuriyet kadınlarının amacı çağdaş, barışçıl ve aydınlık bir geleceği çocuklarımıza bırakmaktır.

AYŞE NİL BEKTAŞ

                                      CHP TRABZON İL KADIN KOLU BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber