Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı SAYIN ‘dan Uyarı:SAHİPLİ KEDİ VE KÖPEKLERİNİZİ KİMLİKLENDİRİN

Yönetmelikle Tarım ve Orman Bakanlığınca, ev hayvanı sahiplerinin, kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak, doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine süresi içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi.
AĞRISIZ VE ZARARSIZ BİR İŞLEM
Sahipli kedi ve köpeklerin mikroçip takılarak kimliklendirilmesinin yasal bir sorumluluk olduğunu hatırlatan Başkan SAYIN,  hayvan sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar Tarım İlçe Müdürlükleri veya Özel Veteriner Hekim Kliniklerine müracaat ederek bu  işlemi yaptırmaları gerektiğini söyledi. 
SOKAĞA TERK ETMELERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Mikroçip  işleminin oldukça ağrısız bir işlem olduğunu söyleyen Başkan SAYIN, mikroçip patili dostlarımızın deri altına ağrısız bir şekilde yerleştiriyor. Kimliklendirme işlemi ile sokağa terk etmelerin önüne geçilmesi de hedefleniyor. Hayvanını sokağa terk edenlere 2724 TL, Kayıt yaptırmayanlara ise 1634 TL idari para cezası uygulanacak. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ise 6 aylığa kadar olan pet hayvanlarımız cezasız kayıt altına alınacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber