TRABZON'DA VALİ USTAOĞLU DENETİMLERE KATILDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Kovid-19 kapsamında Trabzon sokaklarında hem denetimlerde hem de uyarılarda bulundu. Vali Ustaoğlu, Trabzon’da tam kapanma söz konusu olmayacağını söylerken; Orgeneral Çetin ise kırmızıdan maviye dönüş için hep birlikte çalışıp sorunun aşılması gerektiğini ifade etti.

“KIRMIZI KATEGORİDEN MAVİ KATEGORİYE GEÇİŞİNİ SAĞLANMASI GEREKİR”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’un çok yüksek risk durumundan düşük risk kategorisine geçmesi için çalıştıklarını belirtti. Tüm vatandaşları da mücadeleye çağıran Vali Ustaoğlu, “Türkiye’nin her yerinde olduğun gibi bizde ilimizde Sayın Bakanımızın talimatlarıyla toplamda üç bin personelle sahadayız. Jandarma Genel Komutanımız Arif Paşa misafirimiz. O da bizimle birlikte sahada. Aynı zamanda Belediye Başkanlarımızla, oda temsilcilerimizde, esnaf odalarımızla, emniyetimizle hem farkındalık hem de bu mücadele de herkesin bir katkısı olsun düşüncesi ile sahadayız. Planlarımızla birlikte her gün her yerde olacağız. Trabzon’un bulunmuş olduğu çok yüksek risk yani kırmızı kategoriden mavi kategoriye geçişini sağlanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu normalleşme sürecinden biz maalesef istifade edemedik.

El birliği ile tüm vatandaşlarımızla bu mücadelenin içerisinde yer alarak önümüzdeki günlerde daha güzel günlere ulaşacağız.” dedi.

“ŞUAN TAM KAPATMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Trabzon’da tam kapanma gibi durumun olmayacağını söyleyen Ustaoğlu, “Şuan tam kapatma gibi bir durum söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası kamuoyuyla paylaştığı bilgilerin dışında bir şey söz konusu değil. Hep birlikte bu mücadelenin içinde olmalıyız. Gayet iyi durumdaydık. Son 3-5 aydır sıkıntılı bir sürece girdik. Direnç olarak bir düşüşümüz oldu.

Fakat el birliğiyle bunu kıracağız inşallah. Özellikle ailelerin akşamları bir araya geldiği ortamlar, cenaze sonrası bir araya gelinme. Bu gibi durumlarda kolluk kuvvetlerimiz oralara ulaşmada zorlanıyor. Bunların artık terkedilmesi lazım. Bir araya gelmedikten ve maskemizi taktıktan sonra bu çok kolay bir mücadele.” ifadelerinde bulundu.  

“HALKIMIZIN BU SORUNU AŞMASI İÇİN EMRİNDE VE HİZMETİNDEYİZ

” 260 bin güvenlik görevlisiyle bilgilendirme çalışması yaptıklarını ve kırmızıdan maviye dönüş için hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu kontrollü normalleşme direktifleri doğrultusunda bütün bakanlıklar üstüne düşeni yaparken Sayın İçişleri Bakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda biz de ülkemizin her köşesinde vatandaşımızın Kovid-19 sorununu aşması için, 260 bin güvenlik kuvvetiyle bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Yönlendirmek, algıyı ve farkındalığı arttırmak için. Sayın Valimizle birlikte Trabzon’dayız. Halkımızın bu sorunu aşması için emrinde ve hizmetindeyiz. Bir an önce kırmızıdan maviye dönüş için hep birlikte çalışıp bu sorunu aşacağız inşallah.” açıklamalarında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber