TRABZON'DAN GÜN BATIMI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILIYOR

Ortahisar Platformu Günbatımı Fotoğraf Yarışması sergisi ile ilgili haber ve fotoğraf ekte gönderilmiştir.



Ortahisar Platformu tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması sergisi 26 Ağustos 2020 tarihinde açılıyor.

Ortahisar Platformu tarafından 20-24 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılan "Trabzon'dan Gün Batımı" konulu fotoğraf yarışmasında ödül kazanan  ve sergilemeye değer bulunan 35 eser düzenlenecek sergiyle Trabzonlularla buluşacak. 

SERGİ 26 AĞUSTOS TARİHİNDE AÇILACAK
Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 17:30’da açılacak sergiye bütün vatandaşlar davet edildi. Sergide satılacak eserlerin gelirleri de eser sahiplerine maddi destek olarak verilecek. 

Gelecek yıllarda ulusal yada uluslararası boyuta taşınması düşünülen “Trabzon Gün Batımı Fotoğraf Yarışması” ilin tanıtımına ve  turizmine önemli katkı sağlaması planlanıyor. 

YARIŞMA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILDI
20-24 Haziran 2020 tarihleri arasında Instagram üzerinden yapılan yarışmada; Arsin Sahili Park, Ayasofya Müzesi Seyir Terası, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi, Boztepe Otel mevkii, Ganita Çay Bahçesi, Akçaabat Sahili İskele noktalarından çekilen 200'ün üzerinde eserle katılım gösterilmişti. 

Platform adına İsmail Kansız ve Ersen Küçük, fotoğraf sanatçıları Ali Kahveci, Oğuzhan Hacısalihoğlu, Erdoğan Öğretmen, Şenol Erdener'in juri üyeliği yaptığı değerlendirme sonucunda biriciliği Murat Yanık (3 bin lira), ikinciliği Cemal Çolak (2 bin lira) ve üçüncülüğü Ali Kemal Yanık (bin lira) kazandı. Ayrıca 32 eser de sergilenmeye değer bulunmuştu. 

SEÇİLEN TARİHLERİN ANLAMI
Fotoğraf yarışması için seçilen 20 - 24 Haziran tarihleri, güneşin yengeç dönencesinde olduğu ve Trabzonda en güzel gün batımının yaşandığı tarihler olarak biliniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber