Trabzon’da Yeşil Yol Derneği’nden anlamlı etkinlik

Trabzon’da Yeşil Yol Derneği’nin genel kurulu gerçekleştirildi.

MOLLAHÜSEYİNOĞLU YENİDEN BAŞKAN

Tek liste ile gidilen seçimde Zafer Mollahüseyinoğlu yeniden başkan seçildi.

FİDAN DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Derneğe çok önemli katkılar sunan Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal Hamzaoğlu, Ata Petrol İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı TTSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Haydar Baş ile Yeşil Yol Derneği Üyesi 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’ın destekleriyle alınan fidanların öğrencilere dağıtımı gerçekleştirildi.4 AYRI MEYVE 200 FİDAN

Yomra elması, laz elması, eğrisap armudu ve kirazdan oluşan 200 fidan dikilmek üzere öğrencilere teslim edildi.

DİKMEK ÖNEMLİ BÜYÜTMEK DAHA ÖNEMLİ

Burada açıklamalarda bulunan Yeşil Yol Derneği Başkanı Zafer Mollahüseyinoğlu, “Fidan Türkiye’de her yıl milyonlarca dikiliyor. Fidan dilmek önemli olay ama fidanı büyütebilmek asıl önemli konu. Her yıl dikilen fidanların büyük oranı büyüyemiyor. Fidanları dikmiyoruz ve size emanet ediyoruz. En uygun yere gideceksiniz ve bu fidanla büyüyeceksiniz. Yıllar sonra kuşlar ve diğer canlılar ile diğer insanlar faydalanacak. Trabzon’un yerel meyve fidanlar. Eğrisap armudu, Yomra elması, laz elması ve kiraz çeşitlerimiz var. Bu yıl 4 farklı meyveden tedarik ettik” dedi.

DÜNYA BİZE EMANET EDİLMİŞ

Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Köksal Hamzaoğlu, “1 yılı düşünüyorsanız tohum ekin demişler, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin demişler, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin demişler. Dünya bize aslında emanet edilmiş. Tıpkı gençlerimiz gibi. Biz emanet edilenleri yarınlara taşımakla görevliyiz. Yeşilin korunması, tabiatın korunması çok önemli bir şey. Trabzon’da belki 1-2 tane faaliyet gösteren dernek olmuş olsa da Yeşil Yol’un bunların içinde ayrı bir yeri olduğunu düşünüyorum. Emanet bakış açısını inşallah daha fazla yaygınlaştırırız” diye konuştu.

DOĞA İLE BAŞ BAŞA KALACAKLAR Yeşil Yol Derneği Üyesi 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, “20 yıldır gazetecilik mesleği ile uğraşıyorum. Hiçbir sivil toplum kuruluşuna üye olmadım. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne üyeliğim var. Yeşil Yol derneğinde hem ismi cezbetti hem de faaliyetlerinde bana uymayan bir şey görmediğim için, topluma ve gençlere yararlı faaliyetleri olduğu için katılmak istedim. Fidanlar gibi gençler de yetişecek. Onların da güzel bir ülkede yetişmesi için fidanlara iyi bakmaları gerekiyor. Z kuşağına yoğun bir talep var. İleride teknoloji ile değil doğa ile baş başa kalacaklar. Yarın onlara bilgisayar ve telefon değil, ağaç, su, bitki ve gıda lazım olacak. Yeşile sahip çıkmaları lazım. Şehir içinde betonun içinde kaldık. Maalesef Trabzon olarak bu özelliğimizi köye gitmediğimiz sürece kaybediyoruz. Herkes sitesinin önüne bulduğu boş toprağa bahçeye fidan eksin ve geleceğimizi güzelleştirsin” dedi.

HER ŞEY SEVGİ İLE BÜYÜR

Ata Petrol İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı TTSO Meclis Üyesi iş insanı Ali Haydar Baş, “Bu şehirde çok güzel faaliyetler gerçekleştiriyorsunuz. Her zaman yanınızda olacağımı bilmenizi isterim. Her şey sevgi ile büyür. Sevgi ile büyüteceğinize inanıyorum. Sevin ve büyütün arkadaşlar. Bu etkinlik için Yeşil Yol Derneği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber