banner240
banner237
banner238

Türkiye’de Bir İlk: Çocuklara Yayla Terapisi

Uzman personel eşliğinde çocuk oyunları, doğa yürüyüşü yapıldı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulanan İl Müdürü Ahmet Kurt: “Çocuklar oyunla konuşur, oyunlar onların sözcükleridir.

Çocukların psikolojik yapısını irdelemek, varsa psikopatolojilerini saptamak ve müdahale etmek için en etkili yöntemlerden birisidir. Çocuğun sosyal yaşamdaki gerçekliği, kendi dünyasında nasıl algıladığı önemlidir.

Bunu en kolay oyun ve oyuncaklar yoluyla öğrenebiliriz. Oyunun kurallarına sağladığı uyum, oyun oynarken arkadaşları ile kurduğu iletişim, soruna karşı geliştirdiği çözüm yolları, adeta gerçek yaşamın bir provası gibidir.

Çocuklarımızı Dede Korkut’tan beri süregelen insanların eğlence, inanç iş ekseninde buluştuğu Beypınarı yaylasında arkadaşları ile oyun terapilerinde uzmanlarımız eşliğinde sosyal becerilerini geliştirsin doğa ile hayvanlarla haşır neşir olsun kadim kültürümüzü teneffüs etsinler istedik. Öyle de oldu çocuklar doğa ile buluştular, tereyağının nasıl yapıldığını öğrendiler, bir kuzuyu kucağına alıp sevdiler, fırında patates pişirdiler.

Bu bağlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip yayla kampını kurumumuza kazandırdık.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber