ÜSKÜDAR BELEDİYESİ  NURBANU İZGİ’NİN BÜYÜK GÜN SERGİSİ

Başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan insana dokunan kültür sanat etkinlikleriyle Türkiye’de örnekle gösterilen Üsküdar Belediyesi, bu kez Üsküdarlı minik bir yeteneğin resimlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapacak. Hayata gözlerini Üsküdar’da açan, semtte yürümeyi, arkadaşlık kurmayı, paylaşmayı öğrenen 11 yaşındaki Nurbanu İzgi’nin Büyük Gün sergisi ile bir çocuğun gözünden Üsküdar’da mutluluğun farklı portrelerini yansıtacak. 

Nurbanu İzgi’nin yaşamın her anında yaşadığı mutluluğa, paylaşmanın güzelliğine şahitlik eden Üsküdar’dan ilham alarak yaptığı resimler, Büyük Gün sergisinde buluşuyor.Minik sanatçının her parçasında Üsküdar’da mutluluğun resmini çizdiği sergi, Nevmekân Bağlarbaşı Galeri’de21 Nisan tarihinde başlayacak.30 Nisan tarihine kadar sürecek.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katılımıyla, 21 Nisan Çarşambagünü, saat 15.00’teNevmekân Bağlarbaşı Galeri’de gerçekleştirilecek Büyük Gün Sergisi açılışındasizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

 

Nurbanu İzgi hakkında:

Nurbanu İzgi hayata gözlerini, 2010 yılında Üsküdar’da açtı. Zeynep Kâmil Hastanesi’nde doğduğu andan itibaren Üsküdar’da yaşamayı sürdürdü. Yürümeyi, koşmayı Üsküdar sokaklarında öğrendi. İlk arkadaşlarıyla da burada tanıştı, okula da burada başladı. Mutluluk demekti onun için Üsküdar. Ablası, annesi ve babasından oluşan çekirdek ailesinde sevmeyi, paylaşmayı öğrendi. Kediler onun en yakın dostu oldu. Üsküdar sokaklarında gezerken isminin Valide Atik Camii’ni yaptıran Nurbanu Sultan’dan geldiğini ve daha nicelerini öğrendi. Öğrendiklerinden ilham alarak Üsküdar sokaklarında yaşamı resmetmeye başladı. Atölye Balık’ta miço olarak büyükleriyle vakit geçiriyor. Çizimlerini dergilere gönderiyor. Resimlerinden oluşan Nurbanu İzgi Büyük Gün sergisi ile bir hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber