banner240
banner237
banner238

YAYBİR VELİLERİ UYARIYOR!

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği YAYBİR eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, korsana karşı açtığı savaşı hızlandırdı. Velileri uyaran YAYBİR, fotokopi yoluyla eğitim yayınları, yardımcı kaynaklar ve akademik yayınları çoğaltmanın, dağıtmanın, satmanın ve almanın suç olduğunu belirterek, bu kitapların korsan baskılarından uzak durulması çağrısında bulundu.

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla eğitim yayınları, yardımcı ders kitapları ve akademik yayınlara ilgi artarken, ne yazık ki bu alanlarda piyasaya sürülen fotokopi baskı ve korsan kitap sayısında da artış dikkati çekiyor. Fotokopiyle kitap çoğaltmak ve bandrolsüz korsan baskı yapmak, dağıtmak, satmak ve almak Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa göre suçtur. Bunun yanı sıra korsan yayın yazarların, çevirmenlerin, yayıncıların ve diğer tüm hak sahiplerinin telif haklarından doğan gelirleri gasp etmektedir.

Çocuklarımıza iyiyi, güzeli, doğru olanı, emeğe saygıyı öğretmeye çalışırken yazarın, ressamın, grafikerin, yayıncının emek ve çabalarıyla ortaya çıkan kitabın kopyalanmasına, korsan olarak çoğaltılmasına lütfen aracı olmayın.

YAYBİR olarak velileri korsan baskılar ve fotokopiyle çoğaltılarak “ders notları” adı altında satılan toplama kitaplarla ilgili uyarıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı emeğe sahip çıkmaya, fotokopi ile çoğaltılan, bandrolsüz satılan korsan kitapları satın almamamaya davet ediyoruz. Korsan kitap almayın, alanları uyarın.

Eğitim kurumlarının yöneticileri, sizlere de sesleniyoruz. Lütfen bu emek hırsızlığına göz yummayın. Bunu yapan ya da yapılmasına aracı olanlara engel olun.  Hep birlikte emek hırsızlığına dur diyelim! Korsan okumayalım, okutmayalım!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber