banner240
banner237
banner238

YEŞİLAY TRABZON ŞUBE BAŞKANI BOZ UYARILARDA BULUNDU

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, 2019 yılı için mesaj yayınladı.  Cinayetlerin yüze 85’inin, tecavüzlerin yüzde 50’sinin, şiddet olaylarının yüzde 50’sinin, trafik kazalarının yüzde 60’ının, kadına şiddet olaylarının yüzde 70’inin alkollüyken gerçekleştiğine dikkat çeken Voz, yılbaşı kutlamalarında alkolden kaynaklı üzücü olaylarla toplumun karşılaşmak istemediğini dile getirdi. Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, yılbaşı kutlamalarında alkol alımının oluşturduğu olumsuz etkiler konusunda halka uyarılarda bulundu. Eğlence masumiyetinin altına sığınılan yılbaşı gecelerinde alkol kullanımının arttığına dikkat çeken Boz, “Alkolün sağlığa verdiği zararların yanı sıra yol açtığı sorunlar da çok acı vericidir. Yılbaşı kutlamalarında alkolden kaynaklanan kaza, şiddet ve taciz görüntüleriyle bu yıl karşılaşmamak için halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Alkolsüz eğlenmek mümkün” dedi. 

Yeşilay’ın kuruluşundan bu yana değişmeyen gündemi olan alkolle mücadelenin halen üzerinde ciddi politika ve çalışmaların yürütülmesi gereken bir alan olduğunu ifade eden Boz, her yıl dünyada yaklaşık 3,5 milyon kişinin alkolden dolayı hayatını kaybettiğini belirtti. Boz, “Bu korkunç bir rakam. Bu gerçekle hareket edince alkol bağımlılığına karşı önleme, koruma, bilinçlendirme çalışmalarının, tedavi, arınma ve rehabilitasyon süreçlerinin ne derece önem arz ettiği kendini gösteriyor” diye konuştu


Alkollü içki tüketiminin sürekli gündemde olmasına rağmen, istatistiklerin hiç de iç açıcı olmadığını vurgulayan Boz, “Çağdaşlaşmanın yanında olmazsa olmaz olarak lanse edilen, bir kültür endüstrisi getirisi olan alkol kullanımı neden var ve neden giderek yaygınlaşıyor diye özeleştiri yapmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.  Alkolün birçok ölümcül hastalığın sebebi, aile içi şiddeti körükleyen ve tacizden cinayete uzanan kötülükler zincirinin baş sorumlusu olduğunu ifade eden Boz, “Eğlence masumiyetinin altına sığınılan yılbaşı geceleri maalesef alkol kullanımını arttırıyor. Alkolden uzak durun, hayattan kopmayın” şeklinde konuştu. Boz, tüm herkesin 2019 yılını tebrik ederek, yeni yılın ülke için sağlık, huzur, barış getirmesi temennisinde bulunarak, sağlığını seven herkesin yeni yılda bağımlılıktan uzak kalmasını diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber