ZAVENDİKLİ MUSTAFA HOCA HAKKINDA İKİ ÖNEMLİ ESER

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Bölgemizin önemli kanaat önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca hakkında İrşad Vakfı tarafından iki önemli eser hazırlandı.

2009 yılında vefat eden bölgenin önemli kanaat önderi Zavendikli Mustafa Yıldız’ın hayatı ve Vaazları kurucusu olduğu İrşad Vakfı tarafından iki cilt olarak basılarak kütüphanelerde yerini aldı.1932 yılında Güneysu’da doğan Mustafa Yıldız Hocanın hayatı ve vaazları kitaplarının tasarımını Gökhan Koç yaptı yayına Mustafa Okur hazırladı. İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan’ın önsözü yazdığı hayatı hakkında ’bizlerde öğrencileri ve sevenleri olarak Zavendikli Mustafa Hocamızın ölümünden sonra çok ah çektik. Keşke hocamızdan biraz daha istifa edebilseydik. Dizlerinin dibinde biraz daha oturabilseydik. Sohbetlerini biraz daha dinleyebilseydik. Artık dini müşküllerimizi çözen, cenazemiz, düğünümüz olduğu zaman kapısını çaldığımız, zekâtımızı güvenle teslim ettiğimiz Zavendikli Mustafa hocamız yok. Oturuşunda, kalkışında, yolda yürüyüşünde, namaz kılışında, selam verişinde, hal ve hareketlerinde sünneti yaşamaya çalışan hocamız yok. Hocam hayatta iken çok sıkıntılar çektin. Kurucusu olduğun İrşad Vakfı eserlerine sahip çıktı. Büyük bir özveriyle emanetlerini daha ileriye taşımak için mücadele ediyor. Velhasıl emanet emin ellerde ’diye yazdı.

Rize’mizin Kanat Önderlerinden Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin hayatını anlatan kitap büyük boy 528 sahife olarak basılmış ve hayatı hakkında birçok tanıyanının düşüncelerine yer verilmiş. İRŞAD Vakfı tarafından yayınlanan 2.kitapta hocanın bazı vaazlarına yer verilmiş.872 sahifelik Vaazları kitabı Vakfın 2.yayını olarak kütüphanelerde yar aldı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber