Ali Şentürk Başkan Zorluoğlu ile görüştü.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu ile yapılan toplantıda Akçaabat Şoförler odası başkanı Ali Şentürk önemli konulara değinerek şunları söyledi. “Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye başkanıyla yaptığımız görüşme olumlu geçti.

M plakalarda 03 yaşındaki araçlar 06 yaşında başlayıp 15 yaşa kadar yükseltilmesi sözü aldık. Bu karar minibüs esnafını rahatlattı. J plakalı araç sahiplerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesine ödeyecekleri taksitler hükümetin aldığı yapılandırma kararı doğrultusunda kolaylık sağlanacak ve uzun vadede taksitlendirilecek”

Oda başkanı Şentürk başkan Zorluoğlu’nu minibüslerin otobüs dönüşümü konusunda eksik bilgilendirildiğini söyleyerek şunları ifade etti. “Sayın başkan Zorluoğlu ve minibüs sahiplerinin minibüslerin otobüse dönüştürülmesi konusunda yanlış bilgilendirildiği , bu nedenle minibüsler otobüs olsun imzası atan minibüs esnafının gerçekleri öğrenince imzalarını geri çekmeye başladıklarını söyledik. Bu şartlar altında şoför esnafı borçlandırılmasının yanlış olduğunu, bugünkü şartlarda borcun altıdan kalkılmasının mümkün olmadığını dile getirdik. Otobüs olarak dönüşümün özellikle vatandaşın aleyhine olacağını , yarım saatte Trabzon’a oturarak giden yolcunun bir saatte ayakta gideceğini, bu durumun vatandaşın tepkisiyle sonuçlanacağını anlattık”

Trabzon Büyük Şehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Başkan Ali Şentürk’ dinledikten sonra, varsayımlarla hareket etmeyeceğini. İmzaların geri çekilmesini yılbaşına kadar bekleyeceğini. Bu konudaki kararımı yeniden değerlendireceğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber