banner240
banner237
banner238

ARAKLI ANKARA’DAKİ İFTARDA BULUŞTURDU 

Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftar yemeği siyaseti, bürokrasiyi, iş dünyasını ve vatandaşları buluşturdu. 

  İftar yemeğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi,  

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, eski milletvekilleri, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyesi Ali İhsan Akgün, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, MAKYOL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çebi, Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Dünya Güreş Şampiyonu Selçuk Çebi, Çebi Vakfı Başkanı Tuncay Sabri Çebi, Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm Eğitim Derneği Genel Başkanı Osman Işık, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, Araklı Eski Belediye Başkanı Niyazi Çebi, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, çok sayıda hakim ve savcı, genel müdür, genel müdür yardımcısı düzeyinde Ankara’da görev yapan bürokratlar, iş insanları, milletvekili aday adayları, çeşitli sivil toplum kuruluşların başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, BADER Başkanı Tacettin Çebi, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. 

  İftar yemeğinin ardından, BADER Başkanı Tacettin Çebi davetlilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.  

  Selamlama konuşmasının ardından Kahramanmaraş depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine devam eden Çebi şunları söyledi: 

“Davetimize icabet eden değerli hemşehrilerimize yürekten teşekkürlerimi iletiyorum. Organizasyondaki hesabımız, nerede Araklılı, Trabzonlu varsa tanışmak, kaynaştırmak, birbirimizin iyi ve köyü gününde yanında olmak.  

Katılan tüm hemşehrilerimize, Türk milletine ve İslam alemine Ramazan ayının hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.” 

  BADER Başkanı Tacettin Çebi’nin ardından Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi bir konuşma yaptı. Çebi, konuşmasında, “İftar yemeğimizin düzenlenmesine vesile olan BADER’e teşekkür ediyor hepinize hoş geldin diyorum. Araklı ilçemiz, Trabzon’umuzun 3. İlçesi. Dünyada ve Türkiye’de 300 bin nüfusa yakın ve büyüyen bir ilçemiz. Her sene geleneksel iftar yemeğimizi Tacettin Çebi ve BADER büyük gayret göstererek gerçekleştiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Araklımız, ticaret, siyaset ve turizmle gelişen ilçelerden bir tanesi. Araklı’yı bir inci haline getirmek için tüm gayret sarf ediyoruz. Buradan, depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allaht’an rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Belediye olarak 200’e yakın yardım yüklü tır ve kamyon bölgeye gönderdik 200 tane de çadır kurduk. Yardımlarımız da devam ediyor. Hep birlikte dayanışmayla bu günleri geride bırakacağız. Katılan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 

Daha sonra, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, katılımcıları selamlayarak hoş geldin dileklerini iletti. Yıldız, depremde hayatlarını kaybeden vatandaşları da unutmayarak Allah’tan rahmet diledi. 

Sonrasında, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs söz aldı. Örs, “İftar organizasyonunu düzenleyen Tacettin abimize ve yönetimine teşekkür ediyorum. Sofralarımız bereketli olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyor, afiyet diliyorum” dedi. 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konuşmasına depremde hayatlarını kaybedenleri anarak başladı. Türkmen, “Cenab-ı Allah bu acıları daha yaşatmasın. Tacettin kardeşimiz bizi bir araya getiriyor. Emeği geçenler her türlü takdiri hak ediyor. Hastalara şifa diliyorum. Saygıyla selamlıyorum. Ramazan’ınız mübarek olsun. Oruçlarınız kabul olsun” dileklerinde bulundu. 

 Son olarak,CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi bir konuşma yaptı. Hamzeçebi konuşmasında, “Herkesi tek tek selamlayarak hoş geldiniz diyorum. Tacettin Çebi’yi ve yönetimini kutluyor teşekkür ediyorum. Bizi bir araya getiriyor. Ne kadar güçlü olduğumuzu bize hatırlatıyor. Dostça bu imkanı bize yaşattığı için teşekkür ediyorum. Hepinize afiyet olsun. Belki bir daha görüşemeyiz. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Sevgiler saygılar diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından şükür duası yapıldı. 

İftar programının tamamlanmasının ardından katılımcılar birbirleriyle sohbet ederek hasret gidererek hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber