banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA: “AKP GİDERAYAK ORMANLARIMIZI PARAYA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, son yıllarda ağaç kesimlerindeki artışlara dikkat çekerek, birçok ilde ormanlarda usulsüz ve kontrolsüz şekilde ağaç kesimlerinin yapıldığı iddialarının araştırılması için Meclis’te önerge verdi. Kaya, Trabzon’un Düzköy İlçesinde bağlı Gürgendağ Mahallesi’nde devam eden genç ağaç kesimlerini de Meclis gündemine taşıyarak orman katliamının durdurulması için iktidara çağrıda bulundu.

“AKP GÖZÜNÜ ORMANLARIMIZA DİKTİ”

Trabzon’un Çaykara, Düzköy ve Maçka ilçelerinde birçok mahallede acımasızca ağaç kesimlerinin yapıldığı yönünde video ve fotoğrafların kendisine ulaştırıldığını belirten Kaya, “Bugün Türkiye’nin orman varlığına sahip her ilinde her ilçesinde acımasızca orman kesimleri yapılıyor. Yanlış ekonomi politikaları nedeniyle kaynaklarımızı tüketen AKP ormanlarımızı yeni kaynak alanları olarak görmektedir. Ormanlarımız bu nedenle bilinçsizce sıra kesimine tabi tutulmaktadır. AKP giderayak ormanlarımızı paraya çevirmeye çalışıyor. Net olarak gördüğümüz tablo budur. Bu kesimlerin durdurulması gerekiyor.” dedi.

“GENCECİK AĞAÇLARA KİMLER, NASIL KIYIYOR?”

Son olarak Düzköy İlçesine bağlı Gürgendağ Mahallesi’nde genç ağaçların kesildiğine yönelik bilginin ve görüntülerin kendisine ulaştırıldığını ifade eden Ahmet Kaya, “Kesilen ağaçların görüntülerini üzüntüyle izledim. 1-2 yaşındaki ağaçlar kesiliyor. O gencecik ağaçlara nasıl kıyılıyor? Kimler bu ağaçların kesilmesi talimatını veriyor? Bu nasıl bir aç gözlülüktür? Bu nasıl bir doymazlıktır? Vatandaşlarımızdan bizlere yoğun biçimde gelen bu şikayetlerin araştırılması için daha önce bir soru önergesi vermiştik. Şimdi de bir araştırma önergesi hazırladık. Bunu Meclis gündemine getireceğiz. Umut ediyorum ki oradaki milletvekilleri konunun ciddiyetle araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkması için ellerini kaldıracaklar ve bunun gereğini hep birlikte yapacağız.” dedi.

“TRABZON’DA AĞAÇ KESİMLERİ 5 KATINA ÇIKTI”

TBMM Başkanlığına verdiği araştırma önergesinde, 2017 yılında 15 milyon metreküp olan ağaç kesimlerinin; 2021’de 31 milyon metreküpe yükseldiğine ve 2022 yılında ise yaklaşık olarak 40 milyon metreküp ağaç kesiminin öngörüldüğüne dikkat çeken Kaya, “Karadeniz Bölgesi ağaç kesimlerinin en yoğun yapıldığı bölgelerimizdendir. Trabzon’da 2017 yılında 95.584 metreküp olan ağaç kesim miktarı 2021 yılında 471.396 metreküpe çıkmıştır. Ağaç kesimlerindeki bu hızlı artış geri dönülemez doğa ve çevre yıkımlarına sebebiyet verecektir. Bunun bilincinde olan ve ormanlarına sahip çıkan bölge insanımız ağaç kesimlerindeki artışlara büyük tepki göstermektedir.” dedi.

“ORMANLARIMIZIN YAĞMACI BİR ANLAYIŞLA KATLEDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Orman ürünleri endüstrisine ve Biyokütle Santrallerine hammadde sağlamak amacıyla ülkemizin farklı illerinde kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde yapılan usulsüz kesimlere karşı acilen önlem alınması gerektiğini ifade ederek, “Ülke ekonomisinin ve sanayimizin büyümesi elbette bizim için de çok önemlidir. Ancak sadece para için ülkemizin paha biçilemez ormanlarımızın yağmacı bir anlayışla tahrip edilmesini ve yok edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Bu nedenle, ağaç kesimlerindeki bu hızlı artışların sebeplerinin anlaşılması; usulsüz ve kontrolsüz yapılan kesimlerin engellenmesi; ağaç kesimlerinin orman alanları, çevre, ekosistem ve kamu sağlığı açısından yarattığı sorunların tespit edilerek gerekli tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için Meclis Araştırması açılmasını talep ettik.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber