CHP’Lİ AHMET KAYA: “TRABZON’DA 708 MAHALLENİN 469’UNDA DOĞAL GAZ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Trabzon Ortahisar Değirmendere Mahallesi sakinlerinin doğal gaz talebiyle yaptıkları eylemi Meclis gündemine taşıyarak, “Trabzon’un 7 ilçesinde; 708 mahallesinin 469’unda gazın “G”si yok. Doğal gaz öncelikli bir ihtiyaçtır ve vatandaşlarımızın bir an önce doğal gaza kavuşması sağlanmalıdır.” dedi.

“DEĞİRMENDERE SAKİNLERİNİN SESİNİ DUYUN”

Trabzon'da Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesindeki vatandaşların, doğal gazları olmadığı için pankartlarla sokağa indiklerini ve "21'inci yüzyılda hâlâ soba kullanıyoruz, varlık içinde yokluk çekiyoruz, doğal gaz istiyoruz." diyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, “10 metre uzaklarındaki doğal gazın sokaklarına ve evlerine bir türlü bağlanmadığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerce defalarca görüşmelerine rağmen ‘Bugün yarın bağlanacak.’ denilerek üç yıldır mağdur edildiklerini söylediler. Hemşehrilerimizin bu mağduriyetleri bir an önce giderilmeli ve gereği yapılmalıdır.” dedi. 

“HANİ 2018 YILI SONUNDA DOĞAL GAZ GİTMEMİŞ YER KALMAYACAKTI?”

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "2018 yılı sonunda doğal gaz gitmemiş yer kalmayacak." sözünü hatırlatarak şunları söyledi:

“TRABZON’DA 708 MAHALLENİN 469’UNDA DOĞAL GAZ YOK!”

“Yıl 2022, Trabzon'un Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinde gazın "G"si yok, Trabzon'da 708 mahallenin 469'unda doğal gaz yok.”

“DOĞAL GAZ ÖNCELİKLİ İHTİYAÇTIR”

“Kara kış kapıda, vatandaşlarımız pahalılıktan odun, kömür alamıyor. Doğal gaz öncelikli bir ihtiyaçtır ve vatandaşlarımızın bir an önce doğal gaza kavuşması sağlanmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber