ÇÖPLÜĞÜ ORMANA DÖNÜŞTÜRDÜ

YOMRA KENT ORMANI
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, halka ne söz vermişse onu yapmanın gayretinde olduklarını ifade etti. Seçim sürecinde sahil alanında kent ormanı oluşturacaklarının sözünü verdiklerini ifade eden Bıyık, "Sancak Mahallemizde, limanın hemen yanında bizden önce çöp ve hafriyat döküm alanı olarak kullanılan bu alanı ormana dönüştürmek için çok emek verdik. Önce alana tahkimat yapıp bölgeyi sağlama aldık. Ardından gerekli düzenleme çalışmalarını icra ettik. Bugünde, Orman Haftası münasebetiyle, Orman Bölge Müdürlüğümüz ve ilçe şefliğimizin katkıları ile buraya yüzlerce çam ağacı diktik. Ağaç dikim işlemimiz bir kaç gün daha devam edecek. Dikim işlemlerinin ardından, 31 Mart 2019 tarihinden sonra belediyemizce nikah işlemleri gerçekleştirilen her bir çiftimizin isimlerini bir ağaca vereceğiz. Her çiftimiz için ağaçlara künye asacağız. Yomra'mızda orman oluşturmaya ve evlenen çiftlerimizin isimlerini ağaçlara vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yomra halkından bu alana ve dikilen ağaçlara sahip çıkmalarını isteyen Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Buranın deniz kenarında koca bir orman olmasını arzu ediyoruz. Sürmene Çamburnu'nda böyle bir alan var. Çok ilgi görüyor. İnşallah Yomra'mızdaki orman daha da güzel olacak. Fidanların gelişip serpilebilmesi için alanı bir süre girişe kapacağız. Ağaçlarımız biraz büyüdükten sonra burası piknik alanı ve mesire yeri olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Tabi evlenen çiftlerimizin isimlerini taşıyan künyelerde ağaçlarda olacak. Hemşehrilerimden ricam, bu alana sahip çıksınlar, tahrip edilmesine izin vermesinler. Bizler güvenlik kameraları ile alanı gözetleyeceğiz. Yomra'mıza güzellikler kazandırmaya devam edeceğiz."

Yomra Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde, Yomra Kaymakamı Eyüp Özdemir, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, Sürmene Orman İşletme Müdürü Cemil Karataş, Sürmene Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Er, Yomra Orman İşletme Şefi Murat Abanozoğlu, İYİ  Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen, MHP Yomra İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu, Saadet Partisi Yomra İlçe Başkanı Selçuk Atasoy, Yeniden Refah Partisi Yomra İlçe Başkanı Hüseyin Ay, Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Gelecek Partisi Yomra İlçe Başkanı Ayhan Gümrükçü, Deva Partisi Yomra İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, Yomra Belediye Meclisi üyeleri Muhammer Turan, Hasan Dilaveroğlu, Enver Çakmak, Rasim Arslan, Eyüp Çuvalcı ve Fatih Şimşek, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Göktuğ Yıldırım, TEMA Vakfı Temsilcisi Enver Toklu, mahalle muhtarları, siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber