DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANINI SEÇTİ

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğnin (DKİB), dün yapılan olağan genel kurul toplantısında Trabzon Ortahisar 1. İlçe Seçim Kurulu gözetiminde gerçekleştirilen toplantıda Genel Kurul toplantısına katılan 179 üyenin 114 ünün oyunu alan Saffet KALYONCU 4 yıllığına DKİB’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, geçerli oy kullanan 175 üyeden Saffet Kalyoncu 114, diğer rakip aday olan Mustafa Erdem ise 59 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi delegeleri aşağıdaki isimlerden oluşuyor.

YÖNETİM KURULU: Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu Nakliyat Turizm Ticaret Sanayi Ltd.Şti.-Trabzon (Saffet Kalyoncu), Üyeler Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş:-Rize (Ali Can), Lider Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti. –Trabzon (Mustafa Bulut),

Hekimoğlu Döküm Sanayi Nakliyat A.Ş.-Trabzon (Suat Hekimoğlu), Aydınlar61 Gıda Tarım Ürünleri Ltd.Şti. –Trabzon (Ahmet Hamdi Gürdoğan), Dalyan Su Ürünleri Gıda Sanayi Nakliyat Ltd.Şti.-Trabzon (İsmail Kobya), Turgut Kardeşler Sebze Meyve Gıda San.Ltd.Şti.-Rize (Şaban Turgut), Kesimal Kardeşler İnşaat Sanayi A.Ş.-Artvin (Atilla Kesim) Biberoğlu İnşaat San.Ltd.Şti.-Rize ( Şaban Ali Biberoğlu ), Çıt Çıt Kuruyemiş San.Ltd.Şti. – Trabzon (Cemil Yılmaz), Erme Grup Nakliyat Tic.Ltd.Şti. –Trabzon (Erdal Özer )

DENETİM KURULU "Ferrero Fındık San.A.Ş. –Trabzon (Enver Keleş), As Star Tarım Ürünleri Ltd.Şti. –Trabzon (Mustafa Çolak), Kalahan Gıda San.Ltd.Şti. –Rize (Mustafa Okutan)

TİM DELEGELERİ ise (Cirav Gıda San.Ltd.Şti.) Mehmet Cirav, Bektaşoğlu Makine Dış Tic.Ltd.Şti. (Şeref Bektaşoğlu), Şerbetli Gıda ve Ambalaj San.Tic.Ltd.Şti. (Kamil Kutlu)

Seçim sonuçlarının belli olması akabinde açıklamalarda bulunan DKİB'in yeni başkanı Saffet Kalyoncu, "Sektörün içinden gelen biri olarak 20 yıllık sektördeki tecrübesi ile ihracat camiasının emrinde olacağını, Yönetim Kurullarında ihracat sektörünün en önde gelen tecrübeli simaların olması yanında, Doğu Karadeniz Bölgesi yetki alanlarındaki illerin her birinden Yönetim Kurullarında tecrübeli temsilcilerin yer aldığı bunda kendilerine büyük

güç vererek Doğu Karadeniz Bölgesi ihracatını büyük küçük gözetmeden tüm sektör paydaşları ile işbirliği içinde 10 Milyar Dolarlar seviyesine çıkarma konusunda gayret sarf edeceklerini ifade ederek, ihracat camiasının Yönetimlerine gösterdiği

güvenden dolayı herkese şükranlarını sunduğunu, köklü ve kurumsal altyapıya sahip olan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ile ihracata büyük katkı yapacaklarını ve Bölge ihracatını 2023 yılı hedeflerine ulaştırma konusunda büyük gayret sarf edeceklerini ifade etti. “

Seçim Kurulunca kesin seçim sonuçlarının açıklanması akabinde toplanarak görev bölümü yapacak olan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulunda Saffet KAYONCU’nun Yönetim Kurulu Başkanlığında, Başkan Yardımcılıklarına Trabzon ilinden Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN’ın ile Rize ilinden Şaban TURGUT’un getirileceği öğrenildi.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Saffet KALYONCU, Trabzon merkezli Kalyoncu Grup şirketleri yetkili olup, Rusya Federasyonu’na Ülkemizden en fazla yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştiren firma olması yanında, şirketler grubuna bağlı firmaları ile Rusya Federasyonu ve uluslararası limanlara tarifeli gemi taşımacılığı yapmakta ve karayolu uluslararası taşımacılığı yapmaktadır. Ayrıca, yaş meyve sebze üretim ve paketleme sanayisi alanında da sektörün en önde gelen firmaları arasında yer alan Kalyoncu grup firmaları 10’a yakın Ülkeye yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirmekte ve Rusya Federasyonu’nun en önde gelen yaş meyve sebze tedarikçileri arasında yer almaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber