ESKİ VEKİL AHMET KABİL’İN ATANAN ULAŞTIRMA BAKANINDAN İSTEĞİ VAR ‘’OVİT YOLU-SALARHA YOLU UNUTULMAMALI’’

İSMET KÖSOĞLU

ANAP Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil’in yaptığı açıklaması şu şekilde’’ Yeni atanan kabinenin memleketimize ve milletimize hayırlı hizmetler yapacağına inanıyor, hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızı tanıyanlardan aldığım bilgiye göre eski bir karayolcu, çalışkan, dürüst bir mühendis olduğunu öğrendim. Eski bir karayolcu olarak mutlu oldum. Bölgeyi iyi bilen yeni Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Rizeliler olarak beklentilerimiz var.

Ovit Tüneli Yolu 5 yıldır yapılmıyor

1-Karadenizi Doğu illerine bağlayan Rize-Erzurum (İspir) yolu güzergâhı üzerinde ki İkizdere mevkiinde Haziran 2018'de Cumhurbaşkanı tarafından trafiğe açılan Ovit Tüneli önemli bir proje olmasına rağmen, İkizdere ve Ovit Tüneli arası 20 km lik bağlantı yolu ilgililerce ihmal edilmiş, her yıl bütçede program gereği sadece sembolik ödenekler konularak baştan savılmıştır.

Bu bölgeyi iyi tanıyan iyi bilen Sayın bakandan projesi hazır olduğu halde tünel bağlantı yolunun daha fazla geciktirmeden ihalesinin yapılmasını bekliyoruz.

Salarha-Muradiye yolu bekliyor

2-Salarha tüneli çıkışı Muradiye arası geçtiğimiz yıllarda ihale edilmişti, ancak ufak tefek kamulaştırma sorunları ve Taşköprü kesimindeki tünel boyundaki değişiklik nedeniyle bugüne kadar maalesef bir türlü ciddi çalışma yapılamamıştı. Tünel boyundaki problemler de çözüldüğüne göre, inşallah olaya vakıf olan Sayın Bakanımızın beklentilerimize ilgi duyacağını ümit ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber