Gelecek Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Okan Koç ''Derecik Vadisi ve Dolmuş Sorunu'' 

Bölge halkı Akçaabat'a gidip gelmek için 2 vesayet değişmek zorunda kalıyor. Akçaabat'a gelmek için; Trabzon'a giden dolmuşlar kullanılıyor, yıldızlı anayolunda inip tekrar Akçaabat dolmuşlarına biniyorlar. Dönüş için yine aynı yöntemi kullanıyorlar.

İşi gereği başta memur ve özel sektör çalışanları olmakla beraber bölge halkımızın hastaneye, nüfus müdürlüğüne, adliyeye, vergi dairesine, belediye'ye gidip gelmesi ve Akçaabat esnafından alışveriş yapabilmesi bu kadar zor ve maliyetli olmamalı. 

Trabzon'a giden dolmuş minibüslerin sayısı; Derecik 22, Akçaköy 3, Fındıklı 2, Maden mahallesi 1 adet olduğunu öğrendim. Akçaabat'a giden dolmuş yok sadece salı günleri 1 adet dolmuş sabah gelip öğlen dönüyormuş.

Akçaabat'a, Düzköy'ün en ücra mahallesinden bile direkt gelen dolmuş var ama kendi mahallesinden direkt gelen dolmuşu olmaması Akçaabat'a yakışmaz. 
Bölge halkı, hergün saat başı bile olsa akşam 19.00'a kadar dolmuş seferleri olmasını talep ediyor.

Tahmini 10 bin nüfuslu bölgenin, direkt ilçe merkezine dolmuşlarının olmaması bölge insanını başka çarelere yönlendiriyor, referandum yapıp sınırtaş olan Ortahisar ilçesine katılmayı bile düşünüyorlar. 

Bu konuyla alakalı Akparti, Mhp ve İyi parti belediye meclis üyeleriyle, Akçaabat Esnaf Odası başkanlığıyla ve bazı esnaflarla da görüşmeler yaptık. 
Uzun yıllardır çözüme kavuşmayan bu sorunu gidermek bu kadar zor olmamalı.
Akçaabat Belediye başkanlığı gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. 

Saygılarımla,

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber