Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Erol Günaydın Kültür merkezinde yapılan toplantıya Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat jandarma bölük komutanı binbaşı Mustafa Selçuk, daire amirleri ve mahalle muhtarları karıldı. İlk konuşmayı yapan Akçaabat kaymakamı Ramazan Kurtyemez “ Yaz mevsimi dolayısıyla başlayan düğünler Kovit 19 hastalığının artmasına neden oluyor. Bu tür etkinliklerde maske takılmaması ve sosyal mesafe uygulamasına önem verilmemesi sistemi sıkıntıya sokuyor. Uyarı niteliğindeki tedbirlerimiz artık fayda vermiyor. Bu nedenle maske takmayanlara ve izolasyonu ihlal edenlere ceza yazılacak Özellikle köylerdeki düğünlere muhtarlar dikkat etsinler “ dedi..

Kaymakam Kurtyemez kurban bayramına değinerek “ kurban kesimlerinde dışarıdan gelen kişilere dikkat edilsin. Şüpheli olanlar toplum sağlığı merkezine veya kolluk kuvvetlerine bildirildin “ ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye başkanı Osman Nuri Ekim ise “ Korona hastalığını atlatmak ve normal hayata geçmek için Belediye olarak elimizdeki imkanları kullanıyoruz. Özellikle kurban bayramında kesilen kurbanların artıklarını açık yerlere atmayalım Atanları uyaralım. Kurban kesim noktaları kuruldu Buralarda kesim yapılmasını istiyoruz. İlçedeki sorunları plan dahilinde çözmeye çalışıyoruz. Özellikle asfalt ve beton çalışmalarımız belli plan dahilinde devem ediyor. Ortak noktada buluşup uzun vadeli programla sorunları çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ise ambulans konusunda sıkıntı çekildiğini, elektrik sorunlarının çözülmediğini, adreslerin değiştiğinden tebligatların ulaşmadığını, piknik alanlarında her türlü olumsuzluğun yaşandığını, fındık mevsimi olduğundan ara yolların acilen taranması gerektiğini ve Büyük Şehir Belediyesinin Akçaabat mahallelerine hiç bakmadığını dile getirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber