Şarkılar ve türküler bu dost meclisinde bir başka söylenir…

Eşi Yüksel Sezen ile birlikte 5 yıl önce faaliyete geçirdikleri işletmelerinde zaman zaman Trabzon’un ve bölgenin yerel saz ve ses sanatçılarıyla bir araya gelerek, kendi çaplarında şarkı ve türkü geceleri düzenlediklerini belirten bağlama sanatçısı Salih Zeki Sezen “Bizler sanatçı insanlarız. Sazın bam teline vurmadan, bir udun tıngırtısını dinlemeden ya da kemanın yayını esnetmeden gün geçmez bizde. Sağ olsun dostlarımız da bizleri yalnız bırakmıyor. Bu mekanda hemen hemen her akşam kendi çapımızda canlı müzik yaparız. Aslında biz bize yetiyoruz” dedi.

Mekanın açılması ve işletilmesi hususunda fikir anası olan Yüksel Sezen de Trabzon’da tanınan bir marka olduklarını ve birçok talebe de karşılık veremediklerini belirterek, “Eşimin sanatçı olması ve müziksiz yaşamı olmaması mekanımızın bu konsepte bürünmesine neden oldu. Bende gerek halk müziğini gerekse sanat müziğini çok severim. Her türlü enstrüman işletmemizde mevcuttur. Çalmak isteyen, söylemek isteyen buyursun gelsin. Her akşam sevenlerimiz ve arkadaşlarımız dost hanemize konuk oluyor. Bundan böyle isteğe bağlı Cuma akşamları da Sıra Gecesi düzenleyeceğiz. Şimdiden yerinizi ayırtsanız iyi olur” diye konuştu.

Sezen ailesinin çok yakın arkadaşları olan başta bağlama olmak üzere ut, keman, cümbüş, gitar ve perküsyon da çalabilen, birçok şehirde çeşitli sanatsal faaliyetlerde yer alan Yıldıray Veisoğlu ile kemençe virtüözü İlyas Parlak da Sezen ailesini bir an olsun yalnız bırakmıyor ve her zaman destek veriyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber