banner240
banner237
banner238

AYŞE SULA KÖSEOĞLU, FAS ŞEHİT AİLESİ ZİYARET

ŞEHİDE VEFA

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu başkanlığındaki Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Faslı Cevad Merrun'un ailesini ziyaret etti. Milletvekili Köseoğlu, “Şehidimiz, Türk halkının bir evladıdır, ailesi de bizim ailemizdir." ifadelerini kullanırken mezarın da en güzel şekilde yapılması için kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na müracaat edeceğini sözlerine ekledi.

Fas'ta çeşitli temaslarda bulunan Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu ve beraberindeki heyet, başkent Rabat'ta Fas-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Umrani ile bir araya geldi. Görüşmede AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz de hazır bulundu.

15 Temmuz şehidi Merrun'un Fas'ın Tanca kentindeki ailesini ziyaretinde Köseoğlu, "Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak gerçekleştirdiğimiz Fas ziyaretimizdeki belki de en anlamlı anlardan biri 15 Temmuz şehidimiz Cevat’ın ailesini ve kabrini ziyaretti. Mekanı cennet olsun. Şehidimiz, Türk halkının bir evladıdır, ailesi de bizim ailemizdir." ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, ziyaretlerini şehidin anısına vefa olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını şehidin ailesine iletti.

Şehit Merrun'un kabrini de ziyaret eden Köseoğlu, yaptığı açıklamada, şehidin iki halk arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirtti. Milletvekili Köseoğlu, 15 Temmuz şehidi Merrun’un mezarının en güzel şekilde yapılması için kısa adı TİKA olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na müracaat edeceğini sözlerine ekledi.

İstanbul'da turist rehberliği yapan 32 yaşındaki Faslı Cevad Merrun, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, darbe girişimini engellemek için sokağa koşan binlerce vatandaştan biriydi. Merrun, Taksim Harbiye'deki TRT binasının önünde bulunan tanklara engel olmak isterken, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber