banner240
banner237
banner238

ICC 100 DEN FAZLA ÜLKEDE 45 MİLYON ÜYE AGINA SAHİP

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, başkanlığında yapılan ICC Türkiye’nin Genel Kurulu’naICCTürkiye Milli Komitesi Başkan Yardımcısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’da katıldı.

ICC’nin tarihine ve kuruluşuna ilişkin bilgi veren TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu kuruluşun ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası yapılanması olduğuna dikkat çekti. ICC’nin; bu yıl 100’üncü yaşını kutladığını belirten Hisarcıklıoğlu, 100'den fazla ülkede, 45 milyon üye ağıyla, 1 milyardan fazla çalışanı temsil ettiğini söyledi.

ICC’nin zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “ICC’nin uluslararası ticaret alanında yol gösterici etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi görevini TOBB üstlenmiştir. TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ICC’nin Türkiye temsilciliğini yürütmektedir” diye konuştu.

Tahkim konusuna da vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, ICC’nin organı olarak kurulan Milletlerarası Tahkim Divanı’nın, uluslararası ticari ve iş uyuşmazlıklarının çözümünde, dünyaya önderlik ettiğini anlattı. TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurula ve sonrasında yapılan plaket törenine katıldı. 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber