banner240
banner237
banner238

Letonya Ankara Büyükelçisi Vaivars’dan borsaya ziyaret

TTB Başkanları Ergan ve Özer, Trabzon’un tarihi bir şehir olduğunu ve bölgenin ticari noktasını oluşturduğunu belirterek büyükelçi Vaivars’ın ziyaretinden memnunluk duyduklarını ifade ettiler.

Büyükelçi Vaivars da her türlü iş birliğine açık olduklarını belirterek, Eylül ayında Letonya’da düzenlenecek olan Gıda Ürünleri Fuarına Trabzonlu firmaları davet etti. Vaivars ayrıca 1 milyon 800 bin kişilik nüfusa sahip Letonya vatandaşları için Türkiye’nin çok önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“100 binden fazla vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret etti. Ancak genellikle batı bölgelerine geliyorlar. Trabzon'a çok az sayıda gelen vatandaşımız var. Bu gelişimiz bir başlangıç olsun. İş birliği yapabiliriz. Sağlık turizmi bir alternatif olabilir. Ayrıca güneş enerjisi başta olmak üzere alternatif enerji konusunda da ortak çalışmalar yapabiliriz. Letonya bilişim ve diğer teknolojik konularda sürekli çalışıyor ve ilerleme kaydediyor. Bu anlamda da her türlü iş birliğine açığız."

Konuşmaların ardından TTB Başkanları ve Büyükelçi Vaivars ziyaretin anısına birbirlerine hediye takdim ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber